Šnipinėjimu apkaltintas Vokietijos vyriausybės spaudos tarnybos darbuotojas | Diena.lt

ŠNIPINĖJIMU APKALTINTAS VOKIETIJOS VYRIAUSYBĖS SPAUDOS TARNYBOS DARBUOTOJAS

Vokietijos prokurorai pirmadienį pranešė oficialiai pareiškę kaltinimus vienam vyriausybės spaudos tarnybos darbuotojui dėl šnipinėjimo Egipto žvalgybai.

Pasak federalinių prokurorų, kaltinamasis, įvardinamas kaip Aminas K., naudodamasis savo tarnybine padėtimi spaudos tarnybos lankytojų aptarnavimo skyriuje, rinko informaciją Egipto generalinei žvalgybos tarnybai (GIS).

Prokurorai nurodė, kad egiptiečių kilmės Vokietijos pilietybę turintis asmuo šnipinėjimu užsiėmė Egipto ambasados Berlyne pavedimu nuo 2010 metų liepos.

Jis kaltinamas rinkęs pranešimus apie Vokietijos vidaus ir užsienio politiką, susijusią su Egiptu, šiam darbui naudojęs darbo vietoje jam prieinamas priemones. Prokurorai jį taip pat kaltina prisidėjus prie nesėkmingo bandymo verbuoti GIS agentus 2014 ir 2015 metais.

Mainais įtariamasis tikėjosi, kad Egipte gyvenantys jo šeimos nariai gaus ypatingų privilegijų iš vietos valdžios. Pasak prokurorų, įtariamojo prižiūrėtojas padėjo jo motinai Egipte gauti pensiją, jis pats kartais būdavo kviečiamas į priėmimus ambasadoje.

Ši byla į viešumą iškilo liepos mėnesį, kai atvejis buvo paminėtas Vokietijos vidaus žvalgybos agentūros metinėje ataskaitoje.

Tuo metu vyriausybės atstovė Martina Fietz nurodė, kad lankytojų aptarnavimo skyriuje dirbantys asmenys neturi prieigos prie kitų spaudos tarnybos duomenų bazių, įskaitant tas, kuriose laikomi reporterių akreditacijų duomenys.

Jeigu kaltinamojo kaltė bus įrodyta, už šnipinėjimą užsienio žvalgybos tarnybai jam gresia iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skaitytojas

Great news!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS