Snygis ir šaltis sukėlė chaosą Vokietijos keliuose | Diena.lt

SNYGIS IR ŠALTIS SUKĖLĖ CHAOSĄ VOKIETIJOS KELIUOSE

Vokietijoje praėjusią naktį tūkstančiai vairuotojų įstrigo spūstyse, šalį užklupus smarkiausiam per kelis pastaruosius metus snygiui, sukėlusiam chaosą keliuose.

Greitkelio A2 atkarpoje šalia vakarinio Bylefeldo miesto sniegas paralyžiavo eismą. Žiniasklaida pranešė, kad kai kurie vairuotojai buvo įstrigę kelyje mažiausiai 16 valandų.

Spūstis, kilusi dėl sniege įstrigusių sunkvežimių, nusidriekė kiek daugiau nei 37 kilometrus. Antradienį paryčiais ji visa dar buvo neišsisklaidžiusi, nurodė vietos policija.

Vaizdo įrašuose buvo matyti transporto priemonėse susigūžę ir nuo šalčio drebantys vairuotojai. Jie skundėsi, kad buvo priversti ilgas valandas praleisti mašinose be jokių maisto atsargų, lauke spaudžiant minus 12 laipsnių šaltukui.

Apie didžiules spūstis pranešta ir iš kitų šalies vietų, įskaitant Heseną, kur kai kuriems vairuotojams savo automobiliuose teko praleisti 15 valandų.

Vokietijos transporto ministras Andreasas Scheueris (Andreasas Šojeris) paprašė gyventojų bent iki trečiadienio niekur nevykti savo automobiliais.

Sekmadienį ir pirmadienio naktį Vokietijos šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose gausiai prisnigo. Tokio smarkaus snygio ir šalčio čia nebūta kelerius metus.

Bylefelde pirmadienį ant apsnigto kelio rastas žmogaus lavonas. Visgi pagalbos tarnybos nurodė, jog pirminiai duomenys rodo, kad vyras mirė sustreikavus sveikatai.

Sniegas taip pat smarkiai sutrikdė traukinių eismą.

Prognozuojama, kad artimiausiomis dienomis snygis pamažu rims, tačiau temperatūrai nukritus iki minus 18 laipsnių, eismo sąlygos išliks sudėtingos.

Dėl vėjo naktį jutiminė oro temperatūra gali siekti minus 30 laipsnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS