Sprogimas Havanos viešbutyje pareikalavo 8 gyvybių | Diena.lt

SPROGIMAS HAVANOS VIEŠBUTYJE PAREIKALAVO 8 GYVYBIŲ

Havanos centre esančiame remontuojamame viešbutyje penktadienį nugriaudėjus galingam sprogimui, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, pranešė Kubos prezidentūra.

Havanos senamiestyje esančiame XIX a. statinyje įsikūrusio viešbučio „Saratoga“ išorinę sieną nuplėšęs sprogimas, matyt, įvyko dėl dujų nuotėkio, rašoma Miguelio Diazo-Canelio (Migelio Diaso-Kanelio) kanceliarijos „Twitter“ paskyroje paskelbtame pranešime.

Juo remiantis, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, be to, vyksta galimai įstrigusių žmonių paieškos ir gelbėjimo darbai.

Prezidentas išvyko į įvykio vietą.

Komunistų partijos laikraštis „Granma“ teigė, kad vietos pareigūnai pranešė apie 13 dingusių žmonių ir apie 30 sužeistųjų.

Havanos gubernatorius Reinaldo Garcia Zapata (Reinaldas Garsija Sapata) teigė, kad viešbutis buvo remontuojamas ir kad turistų jame nebuvo, pranešė „Granma“.

Nuotraukose matyti, kad nebeliko didžiosios dalies viešbučio išorinės sienos, atsivėrė vidinės patalpos, o į dangų kyla dulkių debesys.

Šalimais esanti mokykla buvo evakuota.

Policija apsupo teritoriją, kur dirba ugniagesiai ir greitosios medicinos pagalbos brigados.

Fotografas Michelis Figueroa (Mišelis Figeroa) pasakojo, kad jį „sprogimas parbloškė ant žemės, o galva vis dar skauda.... Viskas vyko labai greitai.“

Dviejų vaikų motina Yazira de la Caridad (Jasira de la Karidad) pasakojo, kad sprogimas sudrebino jos namus, esančius už kvartalo nuo viešbučio: „Visas pastatas sujudėjo. Maniau, kad tai buvo žemės drebėjimas.“

Netrukus po 11 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku nuo viešbučio „Saratoga“ pasklido dulkių ir dūmų debesis, sprogimui nuplėšus dalį fasado.

Kaip nurodo „Saratoga“ tinklalapis, šiame penkių žvaigždučių viešbutyje buvo 96 kambariai, du barai, du restoranai, baseinas ant stogo, SPA kompleksas ir sporto salė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

autoriui

Ar sunku įrašyti šalies pavadinimą?

Anonimas

Jankių diversija, ne kitaip.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS