Stiprus vėjas nuplėšė pusę Rygos centrinio turgaus paviljono stogo | Diena.lt

STIPRUS VĖJAS NUPLĖŠĖ PUSĘ RYGOS CENTRINIO TURGAUS PAVILJONO STOGO

Penktadienį Latvijoje siautėjęs stiprus vėjas nuplėšė apie pusę Rygos centrinio turgaus paviljono stogo.

Tai pranešė Latvijos valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. „Ardomos vėjo nuplėštos stogo dangos dalys“, – nurodė tarnyba savo tviterio paskyroje.

Rygos centrinio turgaus atstovė Renata Petrova agentūrai LETA sakė, kad stiprus vėjas iš dalies nuplėšė daržovių paviljono stogo pirmą sluoksnį, po incidento paviljonas buvo uždarytas. Iš pastato evakuoti keli šimtai žmonių, bet niekas nenukentėjo.

Iš viso iki 16.45 vietos laiku tarnyba sulaukė 141 iškvietimo dėl stipraus vėjo padarytos žalos. Daugiausia iškvietimų buvo Rygos regione. Gyventojai dažniausiai skundėsi dėl vėjo nuverstų medžių ant važiuojamosios dalies ir nutrauktų elektros linijų. Vietos tinklų bendrovės „Sadales tikls“ duomenimis, penktadienio popietę Latvijoje dėl vėjo be elektros liko apie 4 tūkst. namų ūkių. Daugiausia gedimų registruota centrinėje ir pietinėje šalies dalyse.

Stiprus vėjas siautė Latvijoje nuo penktadienio nakties. Latvijos aplinkos, geologijos ir meteorologijos centro duomenimis, vėjo gūsiai visoje šalyje siekė 20-23 metrus per sekundę, o pajūrio zonose – 25-28 metrus per sekundę. Iki šeštadienio ryto visoje šalyje galioja geltonas įspėjimas dėl stipraus vėjo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS