Stiprus žemės drebėjimas už Atlanto: tikėtina didelė žala | Diena.lt

STIPRUS ŽEMĖS DREBĖJIMAS UŽ ATLANTO: TIKĖTINA DIDELĖ ŽALA

  • 0

Prie Kosta Rikos ir Panamos sienos trečiadienio naktį įvyko 6,3 balo žemės drebėjimas, pranašė JAV geologijos tarnyba (USGS).

Pranešime nurodoma, kad per drebėjimą, kuris įvyko maždaug vidurnaktį, galėjo žūti žmonių ir galėjo būti padaryta didelės žalos.

Drebėjimo epicentras buvo negiliai, maždaug 10 km gylyje. Epicentras yra maždaug 2 km nuo Progreso miesto Panamoje, nurodė USGS.

Pranešimų apie žalą ir aukas kol kas negauta, bet JAV seismologai sakė, kad potencialiai stichinė nelaimė galėjo apimti didelę teritoriją. USGS interneto svetainėje pažymima, kad „praeityje po tokio pavojaus lygio įvykių reikėdavo atsako regioniniu ar nacionaliniu lygiu“.

„Apskaičiuoti ekonominiai nuostoliai yra 0–4 proc. Panamos BVP“, – nurodoma svetainėje.

Kosta Rikos Nacionalinis seismologijos tinklas (RSN) paskelbė, kad drebėjimas įvyko trečiadienį 5 val. 23 min. Grinvičo (8 val. 23 min. Lietuvos) laiku ir kad jo epicentras buvo 11 km į rytus nuo Panamos pasienio miesto Puerto Armueljeso.

Drebėjimas buvo juntamas Kosta Rikos sostinėje San Chosė ir daugelyje šios Centrinės Amerikos valstybės dalių, rodo pradiniai pranešimai. Tačiau nacionalinė perspėjimo dėl cunamių sistema nurodė, kad cunamio pavojaus nėra.

2017 metų lapkritį per 6,5 balo žemės drebėjimą Kosta Rikos Ramiojo vandenyno pakrantėje siūbavo sostinės pastatai ir dėl patirto širdies smūgio mirė du žmonės.

Dviem mėnesiais anksčiau šiauriau esančioje Meksikoje per 7,1 balo drebėjimą žuvo virš 300 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS