Švedijoje per riaušes sužeisti trys policininkai | Diena.lt

ŠVEDIJOJE PER RIAUŠES SUŽEISTI TRYS POLICININKAI

Švedijoje trys policininkai buvo hospitalizuoti dėl traumų, patirtų per riaušes, išprovokuotas planų surengti demonstraciją, kurios metu turėjo būti sudegintas Koranas, ketvirtadienį pranešė teisėsauga.

Du iš šių policininkų nesunkiai sužeisti, bet trečiojo būklė kol kas nežinoma, sakoma policijos pranešime. Per neramumus du žmonės buvo sulaikyti.

Filmuotoje medžiagoje iš Švedijos rytinės pakrantės miesto Linšiopingo matyti degantis automobilis ir dešimtys kaukėtų žmonių, puldinėjančių policijos mašinas.

„Nuotaika buvo agresyvi; įvykio vietoje buvo išpuolių prieš policiją“, – transliuotojui SVT sakė policijos atstovė Asa Willsund (Osa Vilsund). Ji pridūrė, kad padėtis aprimo, kai policija atsitraukė.

Riaušės įsiplieskė prieš demonstraciją, planuotą surengti antiislamiškų pažiūrų danų politiko Rasmuso Paludano ir jo partijos „Stram Kurs“ („Griežtoji linija“). Per šį renginį planuota sudeginti musulmonų šventąjį raštą – Koraną.

„Stram Kurs“ buvo gavusi leidimą surengti demonstraciją Skegetorpo rajone, kur daugiau kaip 50 proc. gyventojų yra gimę užsienyje. Vis dėlto šis renginys negalėjo prasidėti, policijai susigrūmus su riaušininkais.

„Ten esama kaukėtų asmenų, svaidančių į policiją akmenis“, – sakoma apskrities policijos pranešime, bet nenurodoma, ar šie žmonės yra planuotos demonstracijos dalyviai, ar jų priešininkai.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti jauni vyrai, daužantys policijos automobilių langus ir šaukiantys „Allahu Akbar“ (Dievas visų didesnis).

Demonstracija turėjo prasidėti 15 val. 30 min. vietos (16 val. 30 min. Lietuvos) laiku, bet, anot policijos, iki 17 val. ji dar nebuvo prasidėjusi.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kažko

Juodašikniai nenori integruotis

Arijas

Bezdziones "integruojasi"?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS