Šveicarijoje uždrausti visi renginiai, kuriuose dalyvautų per 1 tūkst. žmonių | Diena.lt

ŠVEICARIJOJE UŽDRAUSTI VISI RENGINIAI, KURIUOSE DALYVAUTŲ PER 1 TŪKST. ŽMONIŲ

Šveicarijos vyriausybė penktadienį paskelbė, kad siekdama stabdyti naujojo koronaviruso plitimą iškart uždraudžia šalyje visus „viešus ir privačius“ renginius, kuriuose dalyvautų daugiau kaip 1 tūkst. žmonių.

Draudimas bus taikomas bent iki kovo 15 dienos, nurodė pareigūnai.

Tarp paveiktų renginių bus metinė Ženevos tarptautinė automobilių paroda, kuri turėjo vykti kovo 5–15 dienomis ir kurioje paprastai apsilanko dešimtys tūkstančių žmonių. Parodos organizatoriai kol kas nepakomentavo Šveicarijos vyriausybės pranešimo.

Vyriausybė nurodė „žinanti, kad ši priemonė reikšmingai paveiks viešąjį gyvenimą Šveicarijoje“.

„Tačiau ši priemonė turėtų užtikrinti veiksmingą apsaugą Šveicarijos žmonėms ir visuomenės sveikatai, – nurodė vyriausybė. – Tai turėtų sutrukdyti ligos plitimui Šveicarijoje ar jį sulėtinti.“

Renginių, kuriuose dalyvautų mažiau nei 1 tūkst. žmonių, organizatoriai „privalo bendrai su kompetentingais kantonų pareigūnais įvertinti riziką ir nuspręsti, ar tą renginį galima surengti“, nurodė vyriausybė.

Šveicarija pranešė apie penkiolika patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Šalis ribojasi su Šiaurės Italija, kur kilo didžiausias Europoje viruso protrūkis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS