Švenčių proga vairuotojams už valytuvų – ne vien baudos kvitai | Diena.lt

ŠVENČIŲ PROGA VAIRUOTOJAMS UŽ VALYTUVŲ – NE VIEN BAUDOS KVITAI

  • 0

Vairuotojai visur kartais mėgina apeiti nustatytą tvarką ir sulaukia baudų. Štai vienas Bavarijos parkavimo inspektorius pamėgino savaip pataisyti gana prastą šios profesijos įvaizdį tarp eilinių vairuotojų. Kokių reakcijų tai sukėlė, pasakojama LNK reportaže.

Bavarijoje, kaip ir visoje Vokietijoje, privalu parkuotis tik ten, kur galima. Ir būtinai reikia nustatyti savo parkavimo laikmatį. Bet ką reiškia vis tiek už valytuvo užkištas lapelis?

„Pasistačiau savo automobilį, nustačiau laikrodį ir... štai ką gavau“, – šypsodamasi ir su nuostaba akyse reporteriui rodė moteris.

Tai – ne bauda, o kuponas kalėdiniam šokoladukui. Už valytuvo jį užkišo parkavimo inspektorius Giunteris Schmidtmeisteris. Būtent jis daug metų prižiūri šias gatves ir parkavimo vietas.

„Tiesiog noriu padėkoti tiems, kurie elgiasi pagal taisykles“, – sakė  G. Schmidtmeisteris.

Visas LNK reportažas vaizdo įraše:

Tiesiog noriu padėkoti tiems, kurie elgiasi pagal taisykles.

Ant kortelės taip ir parašyta: „Mes jums sakome nuoširdų – Ačiū“. Deja tie, kurie parkavimo taisyklių nesilaiko, gavo visai kitokius lapelius. Eilinė bauda už parkavimą ne vietoje ar per ilgai – 10 Eur. Jei yra sunkinančių aplinkybių, pavyzdžiui, blokuojamas specialusis transportas, bauda bus 100 Eur. Bet šį kartą Regenstaufo miestelio Aukštutinio Pfalco žemės gyventojai buvo ne nubausti, o apdovanoti.

„Manau, tai – šauni akcija“, – teigiamų emocijų neslėpė viena iš vairuotojų.

„Ačiū. Ir jums linksmų švenčių!“, – dėkojo ir kita maloniai nustebinta vokietė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS