Taivano LGBTQ aktyvistai Valentino dienos proga protestavo prieš santuokų įstatymą | Diena.lt

TAIVANO LGBTQ AKTYVISTAI VALENTINO DIENOS PROGA PROTESTAVO PRIEŠ SANTUOKŲ ĮSTATYMĄ

Taivane LGBTQ aktyvistai pirmadienį nepaisydami liūties Valentino dienos proga protestavo prieš saloje galiojantį tos pačios lyties asmenų santuokų įstatymą, dėl kurio, pasak kritikų, pilnai nepripažįstamos daugelis tarptautinių porų.

Pagal šį teisės aktą taivaniečiai gali teisėtai tuoktis su tos pačios lyties užsieniečiais, tačiau tik iš tų šalių, kurios irgi pripažįsta santuokų lygybę.

Salos teismai buvo pasirengę svarstyti ginčus kiekvienu konkrečiu atveju, bet tik dalyvaujant abiem partneriams – daugelis porų neturi tokios galimybės, nes užsienio svečiams draudžiama atvykti į šalį pandemijos metu.

„Ne aš myliu ne tą žmogų – tai vyriausybė nesugeba ištaisyti savo klaidos“, – sakė Andrew Chuangas (Endrius Čuangas), jau daugiau kaip dvejus metus gyvenantis atskirai nuo savo partnerio japono.

A. Chuangas buvo tarp dešimčių LGBTQ aktyvistų ir porų, susirinkusių prie Taivano vyriausybės būstinės protestuoti prieš galiojančias taisykles.

Ne aš myliu ne tą žmogų – tai vyriausybė nesugeba ištaisyti savo klaidos.

Demonstrantai užrišo šimtus geltonų kaspinėlių ant metalinių komplekso vartų – aliuzija į 1973 metų hitą „Tie a Yellow Ribbon Round the Ole Oak Tree“ (Užrišk geltoną kaspiną aplink seną ąžuolą). Ši daina yra apie įsimylėjėlius, trokštančius susijungti.

Ant kiekvieno kaspinėlio buvo užrašyti atskirtų porų vardai ir tautybės, taip pat skyrium praleistų dienų skaičius.

Šiuo metu į Taivaną leidžiama atvykti tik kelių grupių užsieniečiams, įskaitant diplomatus, dalį tarptautinių studentų ir iš kai kurių šalių imigravusius darbuotojus.

Tačiau asmenys, galintys pasilikti pagal studento ar darbo vizą, baiminasi būti atskirti ateityje, nes pandemijos pabaigos dar nematyti.

Taivanietė socialinė darbuotoja Joyce Chan (Džois Čan) jau aštuonerius metus palaiko santykius su partnere Queenie Oyong (Kvini Ojong). Pastaroji turi studento vizą, bet baiminasi, kad grįžusi į gimtuosius Filipinus, kur tos pačios lyties asmenų santuokos uždraustos, jos gali neribotą laiką nebesusitikti.

„Norime būti ne tik viena kitos Valentina – norime tapti tikra šeima“, – sakė J. Chan per protesto akciją, klūpėdama ant žemės ir kreipdamasi į valdžią.

Iki šiol trys poros laimėjo ginčus teisme: joms buvo leista susituokti, nepaisant to, kad užsienietis partneris yra iš šalies, nepripažįstančios tos pačios lyties asmenų santuokų.

2019 metais Taivanas pateko į istoriją, tapęs pirmuoju regione, įteisinusiu tos pačios lyties asmenų santuokas po to, kai parlamentas priėmė tos pačios lyties porų santuokos įstatymą.

Nuo įstatymo įsigaliojimo Taivane savo santykius jau įteisino daugiau nei 7 tūkst. porų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

stai

kodel ir kur savo demesi atkreipe lgbt liblaisvi armoskos morgpridurkai kuriems matosi vakaru valdhebra pazadejo uz sekminga pydu iteisinima geru babkiu tai ir lekia kartu su visa bergsaika /komunizma/ kurt kuris patiems kinams nepatinka======

kazin

o taivano zoofilai neprotestavo?

Viskas normalu,dabar mūsų

pidarastai galės ženytis ant anų pidaru. Ir iš karto pradės tekėti investicijos.Tai gerai pradėsime gyventi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS