Talibanas: Afganistano sostinėje per sprogimą žuvo mažiausiai 3 žmonės | Diena.lt

TALIBANAS: AFGANISTANO SOSTINĖJE PER SPROGIMĄ ŽUVO MAŽIAUSIAI 3 ŽMONĖS

  • 0

Afganistano sostinėje per sprogimą žuvo mažiausiai trys žmonės, o dar 13 buvo sužeisti, trečiadienį pranešė Talibanas.

Pasak talibų paskirto Kabulo policijos viršininko atstovo Khalido Zadrano (Chalido Zadrano), sprogimas driokstelėjo viename restorane Demazango rajone vakarinėje miesto dalyje. Į incidento vietą atvyko būrys ekspertų, kurie aiškinsis sprogimo priežastį, pridūrė pareigūnas.

Policija kol kas nenurodo, ar tai buvo nelaimingas atsitikimas, ar išpuolis. Afganistano miestuose kartais rengia atakas džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) vietos atšaka.

Rajono gyventojai ir darbuotojai naujienų agentūrai AP pasakojo, kad restoranas buvo populiarus tarp mažai uždirbančių ir skurdžiai gyvenančių žmonių, nes siūlė nebrangius patiekalus.

Tarp žuvusiųjų buvo paauglys, dirbęs rajone esančioje fotoateljė. Jo laidotuvės įvyko trečiadienį, praėjus kelioms valandoms po incidento.

Vienas liudininkas vardu Hamidas teigė, kad per sprogimą žuvo trys jo draugai.

„Buvo daug sužeistųjų, mes juos įkėlėme į vieną civilinį automobilį ir kelias kitas transporto priemones ir jie buvo išvežti į Nepriklausomybės ligoninę“, – pasakojo jis.

Mohammadas Mukhtaras (Mohamadas Muchtaras), vienos iš aukų tėvas, sakė, kad restorane pietavo jo sūnus.

„Po penkių minučių mums pranešė, kad mano sūnus buvo nužudytas per sprogimą. Kai atvykau į ligoninę, pamačiau savo mirusio sūnaus kūną. Kas už tai atsakingas? Iš ko galiu reikalauti atsakomybės už jo netektį?“

Nuo 2021 metų rugpjūčio, kai Talibanas užgrobė valdžią, IS atšaka Afganistane, žinoma kaip „Chorasono Islamo valstybė“ (IS-K), pradėjo dažniau rengti išpuolius prieš mečetes ir mažumas šalyje.

Nuo 2014-ųjų Afganistane veikianti IS-K laikoma didžiausiu iššūkiu Talibanui saugumo srityje. Užgrobę valdžią, talibai Afganistano rytuose pradėjo plataus masto kampaniją prieš džihadistus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS