Talibanas užėmė rajoną netoli Afganistano sostinės | Diena.lt

TALIBANAS UŽĖMĖ RAJONĄ NETOLI AFGANISTANO SOSTINĖS

Talibanas perėmė vieno rajono, esančio maždaug už 40 km nuo sostinės Kabulo, kontrolę iš Afganistano vyriausybės pajėgų – prieš pat trijų dienų paliaubas, dėl kurių susitarė abi pusės, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Nircho rajonas yra Vardako provincijoje, kurią kovotojai jau seniai naudojo kaip „vartus“ Kabului pasiekti ir kruvinoms atakoms pradėti.

„Saugumo ir gynybos pajėgos taktiškai pasitraukė iš Nircho rajono policijos būstinės“, – naujienų agentūrai AFP sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Tareqas Arianas (Tarekas Arianas).

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas (Zabihula Mudžahidas) sakė, kad teritorija buvo užimta antradienį.

Afganistano gynybos ministerija trečiadienį nurodė, kad pradės operaciją Nircho rajono kontrolei atsiimti.

Talibano kovotojai daugelį metų kontroliuoja ar reiškia pretenzijas į didelius Vardako ir kaimyninės Logaro provincijos plotus. Tai – strateginė vieta kovotojams, norintiems patekti į Kabulą.

Talibai intensyviau ėmėsi pastangų apsupti didžiuosius Afganistano miestų centrus, tuo pakurstydami spėliones, kad kovotojai laukia amerikiečių karių pasitraukimo, prieš pradėdami visavertį puolimą šalies miestuose.

Apie Nircho rajono užėmimą paskelbta artėjant trijų dienų paliauboms per musulmonų šventojo pasninko mėnesio Ramadano pabaigą žyminčią Id al Fitro šventę, kuri prasidės ketvirtadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS