Taline vyras pašovė du taksistus, vienas jų mirė | Diena.lt

TALINE VYRAS PAŠOVĖ DU TAKSISTUS, VIENAS JŲ MIRĖ

  • 3

Vyras, įtariamas Taline ankstų penktadienio rytą pašovęs du taksi vairuotojus, pastebėtas policijos nusižudė.

Estijos policijos ir pasienio kontrolės tarnybos Šiaurinės prefektūros vadovas Kristianas Jaani (Kristianas Janis) nurodė, kad policijai buvo pranešta apie pastebėtą asmenį, kurio išvaizda atitinka įtariamojo 30-mečio apibūdinimą.

„Patrulis, sureagavęs (į iškvietimą), pamatė asmenį, kurio išvaizda priminė apibūdinimą ir kurio buvo intensyviai ieškoma. Patrulis užmezgė (su įtariamuoju) akių kontaktą, to asmens rankoje pastebėjo ginklą, o jis nusižudė“, – nurodė K. Jaani.

Policijos atstovas Janekas Laanevali (Janekas Lanevelis) sakė BNS, kad apie 3 val. vietos (ir Lietuvos) laiku sužeisti taksistai buvo atvežti į ligoninę, bet vienas jų – 32 metų vyras – nuo patirtų sužalojimų mirė. Kito vairuotojo būklė – kritinė.

Viename iš užpultų taksi automobilių buvo dar vienas žmogus, kuris, pasak K. Jaani, padėjo atpažinti šaulį.

K. Jaani pridūrė, kad policija išsiaiškino, jog užpuolikas į nusikaltimo vietą atėjo pėsčiomis, o pašovęs du vairuotojus nuėjo centrinės geležinkelio stoties kryptimi. Kaip vyriškis pasiekė kaimišką Kylio gyvenvietę, tebesiaiškinama.

Be to, K. Jaani pranešė, kad jau yra apklausti įtariamojo artimieji, tačiau tų pokalbių turinys kol kas neskelbiamas.

Užpuolikas mokėsi Estijos saugumo mokslų akademijoje, tačiau policijos pareigūnu nedirbo.

Jis anksčiau pats buvo taksi vairuotojas. Prieš keletą metų jis buvo įsivėlęs į karą su taksi mafija Taline. Žiniasklaidai vyras skundėsi, kad vieną naktį jam belaukiant kliento buvo pradurtos jo automobilio padangos į ylą panašiu daiktu.

„Vairuotojams, kurie sutinka kas mėnesį mokėti mokesčius, nieko neatsitinka, o tie, kurie atsisako, sulaukia bausmės“, – sakė jis prieš ketverius metus, kalbėdamas apie mokestį vietos taksi mafijos finansininkui.

Užpuolikas taip pat skundėsi, kad teisėsaugos pareigūnai nepakankamai aktyviai kovoja su Taline vešinčia mafija.

„Laikas parodė, kad kol nėra lavono, problema išliks“, – kalbėjo jis.

K. Partlas pridūrė, kad vyras anksčiau yra turėjęs problemų su klientais, tačiau vadinamojoje taksi mafijos byloje jis buvo tik liudytojas.

„Apie jį buvo gauta pareiškimų iš klientų, bet visos baudžiamosios procedūros buvo baigtos, šių pareiškimų nebuvo galima įrodyti“, – sakė prokurorė.

Pasak jos, kiek yra žinoma prokurorams, užpuoliko įvykdytas nusikaltimas nėra susijęs su šiuo reikalu, nesusijusios ir aukos.

Nėra požymių, kad jis būtų turėjęs psichinių problemų. Tai liudija ir jam išduotas leidimas ginklui, sakė prokurorė.

Gairės: Talinas, Estija, taksistai, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Sako, Lietuvos pašte irgi galima tiek uždirbti. Ar tiesa ?

Cathy Fansler

Šiuo metu „Google“ kas menesi moka nuo 17 000 iki 22 000 JAV doleriu, kad galetu dirbti interNete iš namu. Aš prisijungiau prie šios veiklos prieš 2 menesius ir uždirbau 20544 $ per pirmaji šios veiklos menesi. Galiu pasakyti, kad mano gyvenimas visiškai pagerejo! Patikrinkite, ka aš darau.apsilankykite >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­rkLinks3.Com

...

Tai buvo spec.tarnybų agentai?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS