TATENA: Zaporižios AE teritorijoje sprogo dronas | Diena.lt

TATENA: ZAPORIŽIOS AE TERITORIJOJE SPROGO DRONAS

  • 0

Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) sekmadienį pranešė, kad Rusijos okupuotos Ukrainos Zaporižios atominės elektrinės teritorijoje sprogo dronas.

TATENA ekspertai „gavo informacijos, kad šiandien elektrinės teritorijoje sprogo dronas. Toks sprogimas atitinka TATENA stebėjimų duomenis“, sakoma socialiniame tinkle „X“ paskelbtame pranešime.

Nuo 2022 metų, kai Rusijos pajėgos užėmė elektrinę pirmosiomis plataus masto puolimo prieš Ukrainą dienomis, ji neveikia, o abi pusės viena kitą kaltina dėl dažnų apšaudymų.

Naujausiame TATENA pranešime nenurodoma, kuri pusė paleido droną.

„Raginu susilaikyti nuo veiksmų, kurie prieštarauja TATENA principams ir kelia pavojų branduolinei saugai“, – pranešime cituojamas šios Jungtinių Tautų agentūros generalinis direktorius Rafaelis Grossi (Rafaelis Grosis).

Okupacinės valdžios paskirta Zaporižios atominės elektrinės vadovybė anksčiau teigė, kad ukrainiečių dronai kamikadzės pataikė į elektrinės teritoriją. Administracijos teigimu, nukentėjusiųjų nebuvo.

Ukraina kol kas nekomentavo Rusijos primestų pareigūnų pareiškimų.

Gubernatorius: Rusijai apšaudžius miestą Zaporižios srityje žuvo trys žmonės

Rusijos kariams raketomis „Grad“ apšaudžius Huliaipolės miestą Ukrainos pietrytinėje Zaporižios srityje, žuvo trys civiliai, o dar vienas buvo sužeistas, sekmadienį pranešė srities gubernatorius Ivanas Fiodorovas.

Jo pranešime socialiniame tinkle „Telegram“ sakoma, kad du vyrai ir moteris žuvo raketoms pataikius į vieną namą šiame pafrontės mieste ir kad kitas sužeistas vyras buvo hospitalizuotas.

Tuo metu Charkivo meras Ihoris Terechovas sekmadienį „Telegram“ pranešė, kad mieste nugriaudėjo du sprogimai.

Anksčiau skelbta apie sprogimus Odesoje.

Rusija tvirtina pasienio regionuose sunaikinusi 15 Ukrainos dronų

Rusija sekmadienį pranešė, kad virš savo pasienio Belgorodo ir Briansko sričių, kurios nuolat nukenčia nuo atakų, sunaikino 15 Ukrainos dronų.

„Oro gynyba perėmė ir sunaikino 15 Ukrainos dronų virš Belgorodo ir Briansko sričių“, – pranešė Rusijos kariuomenė, pridūrusi, kad 12 iš jų buvo sunaikinta virš Belgorodo srities.

Gairės: Zaporižios atominė elektrinė, dronas, karas Ukrainoje, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS