Teksase per du šaudymo incidentus gimtadienio šventėse žuvo 2 žmonės, dar 3 buvo sužeisti | Diena.lt

TEKSASE PER DU ŠAUDYMO INCIDENTUS GIMTADIENIO ŠVENTĖSE ŽUVO 2 ŽMONĖS, DAR 3 BUVO SUŽEISTI

  • 0

Teksase esančiame Hjustone per du šaudymo incidentus gimtadienio vakarėliuose šį savaitgalį žuvo du žmonės, o dar trys buvo sužeisti, pranešė JAV pareigūnai.

Pirmasis incidentas kilo šeštadienį apie 1 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku per vienos 21-erių merginos gimtadienio vakarėlį, sakė Hariso apygardos šerifo tarnybos seržantas Michaelas Ritchie (Maiklas Ričis).

Apie 50 žmonių dalyvavo vakarėlyje Džasinto Sityje, esančiame maždaug 16 km į rytus nuo Hjustono, kai po ginčo buvo paleisti šūviai, pranešė pareigūnai.

Ligoninėje buvo konstatuota dviejų žmonių – 22 metų Candelario Gonzalezo (Kandelarijaus Gonsaleso) jaunesniojo ir 30-mečio Christiano Rangelio (Kristiano Ranželio) – mirtis, sakė Hariso apygardos šerifas Edas Gonzalezas (Edas Gonsalesas).

„Deja, du jauni vyrai neteko gyvybės dėl nedidelio ginčo per gimtadienio vakarėlį“, – teigė M. Ritchie.

Sulaikytųjų nebuvo.

E. Gonzalezas sakė, kad tyrėjai vis dar bando nustatyti, ar šios dvi aukos buvo vakarėlio dalyviai, ar tai buvo atsitiktiniai žmonės, kuriuos nušovė vakarėlio dalyviai.

„Nežinome visų sąsajų. Tai bus mūsų tyrimo, kuris šiuo metu vyksta, dalis“, – pareiškė E. Gonzalezas.

Antras incidentas įvyko šeštadienio vakarą, kai kaimynas ėmė skųstis dėl viename Vakarų Hjustono daugiabutyje per garsiai leidžiamos muzikos.

Apie 1 val. 30 min. nakties vietos (9 val. 30 min. Lietuvos) laiku trečią kartą į buto, kuriame buvo švenčiamas gimtadienis, duris kaimynas pasibeldė, jau turėdamas ginklą, sakė Hjustono policijos leitenantas T. Rilley (T. Railis).

„Įvyko kova dėl šaunamojo ginklo. Įtariamasis kelis kartus iššovė iš šaunamojo ginklo į orą, – sakė T. Rilley. – Jiems pavyko atimti iš jo šaunamąjį ginklą ir jie uždarė duris.“

Kaimynas nuėjo į namo, pasiėmė kitą ginklą, grįžo atgal ir, pradėjęs šaudyti pro galines buto duris, pataikė į tris žmones, pasakojo T. Rilley.

Jis pataikė vienam vyrui į liemenį, kitam – į koją. Jis taip pat pašovė į koją ir vieną moterį. T. Rilley sakė, kad visų trijų sužeistų asmenų būklė stabili. Jie buvo nuvežti į vietos ligonines.

Sekmadienį policija ieškojo kelių įtariamųjų, įskaitant kaimyną, nes jie visi pabėgo iš įvykio vietos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS