Teksase – rekordiniai šalčiai: milijonai liko be vandens ir elektros, registruota dešimtys mirčių | Diena.lt

TEKSASE – REKORDINIAI ŠALČIAI: MILIJONAI LIKO BE VANDENS IR ELEKTROS, REGISTRUOTA DEŠIMTYS MIRČIŲ

JAV naftos ir dujų sostine vadinamame Teksase ketvirtadienį paryčiais beveik 2 mln. žmonių vis dar buvo be elektros, o kai kurie – ir be vandens, neįprastiems šalčiams beveik visiškai paralyžiavus vietos komunalinių paslaugų įmones.

Ketvirtadienį arktinio oro banga, dėl kurios oro temperatūra šalies pietryčiuose krito iki rekordinių žemumų, judėjo rytų kryptimi.

Nacionalinė orų tarnyba (NWS) paskelbė įspėjimą apie žiemos audrą teritorijoje nuo rytų Teksaso iki Merilando Rytų pakrantėje.

NWS įspėjo pasirengti šlapdribai, ledui ir smarkiam snygiui kai kuriuose Teksaso, Luizianos, Arkanzaso ir Misisipės rajonuose, žiemos audrai judant šiaurės rytų kryptimi.

Nors arktiniai šalčiai ima trauktis iš šalies teritorijos dalies, nepratusios prie tokių temperatūrų, orai ir toliau išliks šalti, nurodė NWS.

„Arktinis šaltis toliau spaus Lygumų regione ir Misispės slėnyje, kur temperatūra bus 25-40 [Farenheito] laipsnių žemesnė už vidutinę“, – trečiadienį nurodė NWS.

Prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) atidėjo iki penktadienio apsilankymą „Pfizer“ vakciną nuo koronaviruso gaminančioje įmonėje Mičigano valstijos Kalmazu mieste, o Vašingtone ketvirtadienį nedirbs federalinės vyriausybės įstaigos.

Nuo praėjusios savaitės, kai šalį pasiekė šaltų orų banga, registruota daugiau nei 30 su žiemos audra siejamų mirčių, pranešė žiniasklaida.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jau

aisku kad tai demonu valdymo pasekme ir Dievo /pirstas/ uz visas nuoemes enka atsakyt neko detiems zmonems;;;;;

Anonimas

neturi elektros nes uzsalo vejo jegaines

Marius

Malat š. Tai kiek buvo šalčio? 25-40 F žemiau vidurkio. Koks vidurkis? 1 laipsnis pagsl C ir yra panašiai 40 F. Tai jei pas mus būtų 1 laipsniu mažiau – tai tragedija?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS