„Titan“ katastrofa: nuolaužose rasta numanomų žmonių palaikų | Diena.lt

„TITAN“ KATASTROFA: NUOLAUŽOSE RASTA NUMANOMŲ ŽMONIŲ PALAIKŲ

  • 5

Ekspertai iš povandeninio laivo „Titan“ nuolaužų paėmė numanomų žmonių palaikų, trečiadienį pranešė JAV pakrančių apsaugos tarnyba.

„Titan“ sugniužo leisdamasis apžiūrėti nuskendusio „Titaniko“, žuvo visi penki jame buvę žmonės.

„Jungtinių Valstijų medicinos profesionalai oficialiai išanalizuos rūpestingai paimtus numanomus žmonių palaikus“, – sakoma pakrančių apsaugos tarnybos pranešime.

Laive „Titan“ buvo jo operatorės „Oceangate“ generalinis direktorius Stocktonas Rushas (Stoktonas Rušas), pakistaniečių ir britų magnatas Shahzada Dawoodas (Šahzada Davudas) ir jo sūnus Sulemanas, britų milijardierius ir tyrinėtojas Hamishas Hardingas (Hamišas Hardingas), povandeninių laivų operatorius prancūzas Paulis-Henri Nargeolet (Polis-Anri Naržolė).

Manoma, kad jie žuvo iškart, kai maždaug visureigio dydžio „Titan“ sugniužo nuo didžiulio vandens slėgio Atlanto vandenyne, daugiau kaip 3 km gylyje.

Sumaitotos povandeninio laivo nuolaužos anksčiau trečiadienį buvo iškrautos Kanados rytinėje pakrantėje – taip baigėsi sunki paieškos ir nuolaužų bei palaikų paėmimo operacija.

Dabar šios nuolaužos, pasak tarnybos, kateriu bus nugabentos į vieną iš JAV uostų tolesnei analizei.

„Dar reikia daug nuveikti, kad suprastume veiksnius, dėl kurių įvyko „Titan“ katastrofa, ir kad užtikrintume, jog panaši tragedija nepasikartotų“, – sakė amerikiečių atliekamo tyrimo vadovas kapitonas Jasonas Neubaueris (Džeisonas Noibaueris).

Televizijos parodytoje medžiagoje matoma, kaip Kanados pakrančių apsaugos terminale Sent Džonse, Niufaundlande, iš laivo į platforminį sunkvežimį buvo pakelta „Titan“ priekinė dalis ir šoninė plokštė su elektronikos prietaisais ir laidais.

Apie šio turistinio povandeninio laivo dingimą pranešta birželio 18 dieną, o praėjusį ketvirtadienį JAV pakrančių apsaugos tarnyba nurodė, kad visi penki jame buvę žmonės žuvo po to, kai laivą ištiko implozija.

Nuolaužų laukas rastas jūros dugne, 500 metrų atstumu nuo „Titaniko“ laivagalio, esančio beveik keturių kilometrų gylyje, už 650 km nuo Niufaundlando krantų.

Paskelbus apie sprogimą baigėsi tarptautinė paieškos ir gelbėjimo operacija, kuri nuo tada, kai buvo paskelbta apie „Titan“ dingimą, prikaustė viso pasaulio dėmesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Aisku

Reiskia galima numanyti kad zombiu palaikai rasti.

O kas blogai su sugniužo? Kai rašo sprogo, tai jau loginė nesamonė.

Tuo tarpu

Vidurzemio juroje skendo tukstanciai vargsu! Ir - niekam nerupejo!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS