Tokijo olimpiados organizatoriai svarsto steigti viruso kontrolės centrą | Diena.lt

TOKIJO OLIMPIADOS ORGANIZATORIAI SVARSTO STEIGTI VIRUSO KONTROLĖS CENTRĄ

Tokijo 2020-ųjų olimpiados organizatoriai ir Japonijos pareigūnai, diskutuojantys, kaip saugiai surengti dėl pandemijos atidėtas ir kitais metais įvyksiančias žaidynes, antradienį paskelbė, kad specialiai joms gali būti įsteigtas užkrečiamųjų ligų kontrolės centras.

Organizacinio komiteto užkrečiamųjų ligų kontrolės centras, kurio pavadinimas dar gali keistis, koordinuotų didžiulį testavimo, atvejų atsekimo, izoliacijos organizavimo ir gydymo darbą.

„Per žaidynes jis koordinuotų ir vykdytų kovos su infekcija priemones bendradarbiaudamas su vietos sveikatos ir higienos centrais, ir bendrąja ligonine sportininkų kaimelyje“, – žurnalistams sakė Tokijo olimpinių žaidynių organizacinio komiteto direktorius Toshiro Muto.

Jis kalbėjo po darbo grupės, kuriai priklauso olimpiados organizatoriai, miesto pareigūnai ir vyriausybės atstovai, posėdžio.

Šiai darbo grupei pavesta parengti gaires, kaip saugiai kitais metais surengti didžiulį tarptautinį renginį, pandemijai galbūt toliau siaučiant pasaulyje.

Per antradienio posėdį didžiausias dėmesys buvo skirtas sveikatos ir higienos priemonėms sportininkams, jų palaikymo komandoms, žiūrovams ir žiniasklaidos atstovams.

Darbo grupė pasiūlė steigti sveikatos centrą, kuriame būtų testuojami ir, prireikus, gydomi žmonės. Be kitų dalykų, šiame atskirame nuo miesto klinikų ir ligoninių centre dirbtų medicinos ekspertai, jame būtų karščiavimo klinika ir testavimo skyrius.

2020-ųjų olimpiada buvo atidėta pasaulyje išplitus naujajam koronavirusui; dabar planuojama, kad ji prasidės 2021 metų liepos 23 dieną.

Daugelyje šalių kylant naujoms infekcijos bangoms, esama abejonių dėl to, ar olimpiadą apskritai galima surengti, tačiau organizatoriai ir olimpiniai pareigūnai tvirtina, kad tai galima saugiai padaryti.

Po antradienio posėdžio paskelbti dokumentai rodo, kad organizatoriai taip pat svarsto virtinę papildomų sveikatos apsaugos priemonių, įskaitant apgyvendinimą užsikrėtusiems sportininkams, kuriems nepasireiškia jokie simptomai, ir išorės ligonines rimtai sergantiems pacientams gydyti.

Dar lieka daug neatsakytų klausimų; neaišku, kaip elgtis su užsikrėtusiais, bet jokių simptomų nejaučiančiais žmonėmis, ar uždrausti treniruotis ir dalyvauti asmenims, turėjusiems artimą sąlytį su užsikrėtusiaisiais.

Darbo grupė pasiūlė virtinę gairių dėl elgesio, įskaitant draudimą sumušti rankomis ir paspausti ranką. Gali būti parengtos taisyklės dėl sportininkų elgesio dirbant ir laisvalaikiu.

Darbo grupė jau aptarė virtinę kitų priemonių, įskaitant sportininkų judėjimo ribojimą ir transporto maršrutų nustatymą jų kontaktams apriboti.

Karantino periodų sportininkams galėtų būti atsisakyta, jei būtų laikomasi tam tikrų gairių.

Galutinio sprendimo dėl to, kokios priemonės bus taikomos, tikimasi 2021 metų pradžioje.

Tačiau organizatoriai yra sakę, kad vakcina nebus būtina norint surengti olimpiadą ir kad dar vienas žaidynių atidėjimas nesvarstomas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS