Tragedija Teksase: trimetė netyčia nušovė keturmetę seserį | Diena.lt

TRAGEDIJA TEKSASE: TRIMETĖ NETYČIA NUŠOVĖ KETURMETĘ SESERĮ

Teksaso valstijoje trejų metų mergaitė sekmadienį namuose rado užtaisytą pistoletą ir netyčia nušovė savo keturmetę seserį, pranešė policija.

Hariso apygardos šerifas Edas Gonzalezas (Edas Gonsalesas) sakė, kad mergaitės apie 20 val. vietos (pirmadienį 3 val. Lietuvos) laiku buvo buto Hjustone, kuriame gyveno su tėvais, miegamajame.

Penki suaugusieji, kurie visi buvo šeimos nariai arba draugai, laiką leido kituose kambariuose, ir mergaitės netyčia buvo paliktos be priežiūros, sakė E. Gonzalezas.

„Trejų metų vaikas gavo priėjimą prie užtaisyto pusiau automatinio pistoleto. Šeimos nariai išgirdo vieną šūvį. Jie įbėgo į kambarį ir rado nereaguojančią ketverių metų mažylę“, – sakė E. Gonzalezas.

Šeimos nariai išgirdo vieną šūvį.

Mergaitės mirtis konstatuota vietoje po to, kai policija sureagavo į šeimos skambutį skubios pagalbos numeriu 911, prie namų žurnalistams sakė E. Gonzalezas.

„Atrodo, kad tai dar viena tragiška istorija, kai vaikas gauna prieigą prie šaunamojo ginklo ir sužeidžia arba, kaip šį kartą, nužudo kitą asmenį“, – sakė E. Gonzalezas.

Hariso apygardos apylinkės prokuratūra spręs, ar kuriam nors iš suaugusiųjų bus pateikti kaltinimai, remdamasi policijos tyrimu, kuris vis dar yra pirminiame etape, sakė E. Gonzalezas.

„Mūsų širdys sudaužytos. Mūsų pareigūnai yra sukrėsti“, – sakė E. Gonzalezas ir pažymėjo, kad įvykio vietoje bus pagalbos personalas, kuris padės pareigūnams ir šeimos nariams.

„Bendruomenė kenčia, kai tokiu būdu žūsta vaikas“, – sakė E. Gonzalezas ir pridūrė, kad šis šaudymas buvo dar viena mirtis dėl šaunamojo ginklo, kurios buvo galima išvengti.

„Mes ir toliau siunčiame žinią, kad to galima išvengti, – sakė E. Gonzalezas. – Turite būti tikri, kad esate atsakingas ginklo savininkas, laikote savo ginklus saugioje vietoje. Neužtenka vien tik mažiems vaikams pasakyti, kad negalima liesti ginklų. Žinote, turime padaryti šiek tiek daugiau. Matome per daug tragiškų situacijų, kaip ši.“

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tai kada

Kulkosvaidzius legalizuos,patys javirusai atlaisvins planeta nuo virusu.

taip galėjo atsitikti tik narkodilerių šeimoje

nes šiaip pistoletas namuose turi būti užrakintas seife, be šovinių ir su nuspaustu užraktu. O čia pistoletas mėtėsi namuose, lyg "lauktų" nekviestų svečių. Sulaukė. Be to, kaip 3-jų metų mergaitė žinojo kaip paimti į rankas pistoletą, kaip taikytis ir šauti. Matyt, tėvai mokino ir auklėjo kaip "kovotoją". Išauklėjo.

Neber kantrybes

Kas ten tevai, debilai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS