Tragiškas incidentas Prancūzijoje: automobilyje mirė tėvo pamirštas mažylis | Diena.lt

TRAGIŠKAS INCIDENTAS PRANCŪZIJOJE: AUTOMOBILYJE MIRĖ TĖVO PAMIRŠTAS MAŽYLIS

Prancūzijoje automobilyje įmonės automobilių stovėjimo aikštelėje mirė 16 mėnesių mažylis, tėvui pamiršus nuvežti jį į lopšelį.

Užuot važiavęs į lopšelį, vyras antradienį nuvažiavo tiesiai į darbą Sausheimo mieste Elzase ir pamiršo berniuką automobilyje, trečiadienį paskelbė Miulūzo prokuratūra. Jis sunerimo tik vakare, kai žmona atvyko į lopšelį pasiimti sūnaus, bet ten jo nerado. Vaikas visą dieną nepastebėtas praleido saulėje įkaitusiame automobilyje. Mirties priežasčiai išsiaiškinti reikalingas skrodimas.

Iškviestos gelbėjimo tarnybos galėjo tik nustatyti, kad berniukas mirė. Psichologai rūpinosi tėvais. Tėvas dėl šoko buvo nuvežtas į ligoninę.

Vietos laikraštis „Les Dernières Nouvelles d'Alsace“ pranešė, kad antradienį lauke temperatūra siekė iki 22 laipsnių, tačiau automobilyje, pastatytame toliau nuo bet kokio pavėsio, galėjo būti iki 47 laipsnių karščio.

Laikraštis spėliojo, jog tai galėjo būti vadinamojo užmiršto kūdikio sindromo atvejis. Pranešta, kad 25 proc. tėvų, važiuodami automobiliu kažkuriuo momentu visiškai pamiršta apie jame esantį vaiką, nors tai retai baigiasi rimtais padariniais.

Sindromą tyrinėjęs JAV psichologijos profesorius Davidas M. Diamondas laikraščiui sakė, kad pamiršti vaiką gali paskatinti stresas, miego trūkumas ar rutinos pokyčiai. Smegenys sukuria klaidingą atmintį, nes įprasti veiksmai, tokie kaip kelionė į darbą, atliekami autopilotu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vatnykas

Čia gal viena iš tų europinių vertybių, kur prancūzai taip nori įkišti gruzinams ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS