Turkijoje nuo žemės drebėjimo nukentėjusiose provincijose per potvynius žuvo 13 žmonių | Diena.lt

TURKIJOJE NUO ŽEMĖS DREBĖJIMO NUKENTĖJUSIOSE PROVINCIJOSE PER POTVYNIUS ŽUVO 13 ŽMONIŲ

Praėjusį mėnesį įvykusio žemės drebėjimo nuniokotose Turkijos provincijose dėl liūčių sukeltų potvynių žuvo mažiausiai 13 žmonių, dar keli asmenys laikomi dingusiais be žinios, trečiadienį pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad dar kelis žmones nusinešė vanduo, kuris praėjusį mėnesį 7,8 balo žemės drebėjimo nusiaubtose vietovėse gatves pavertė purvinomis upėmis.

Vasario 6 dieną Turkijoje ir Sirijoje įvyko galingas žemės drebėjimas, per kurį žuvo daugiau kaip 52 000 žmonių, didžioji dauguma – Turkijoje. Daugiau kaip 200 000 pastatų Turkijoje sugriuvo arba buvo smarkiai apgadinti.

Šimtai tūkstančių Turkijos gyventojų, išgyvenusių žemės drebėjimą, buvo perkelti į palapines ir konteinerinius namus visame nelaimės regione, kuris apima 11 provincijų Turkijos pietryčiuose.

Antradienį vėlai vakare rajoną užklupo liūtys, o meteorologijos tarnyba prognozuoja, kad jos tęsis iki vėlyvo trečiadienio.

Turkijos žiniasklaida pranešė, kad per potvynius Šanliurfoje, esančioje maždaug 50 km į šiaurę nuo sienos su Sirija, žuvo 11 žmonių.

Du žmonės žuvo pietrytinėje Adijamano provincijoje. Tarp aukų yra vienerių metų vaikas, nurodo žiniasklaida.

Televizijos filmuotoje medžiagoje iš Šanliurfos matyti, kaip potvynio vanduo plūsta gatve ir nuneša automobilius, taip pat, kaip vyras yra gelbėjamas iš požeminės perėjos.

Iš apsemtos Šanliurfos stovyklavietės, kurioje palapinėse glaudėsi žemės drebėjimą išgyvenę žmonės, buvo evakuoti keli asmenys. Pacientai taip pat buvo išvežti iš ligoninės, pranešė „HaberTurk“.

Turkijos nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra pranešė, kad gelbėjimo operacijose dviejose provincijose dalyvavo daugiau nei dešimtys profesionalių narų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS