Turkijoje vėl auga kasdien fiksuojamų naujų infekcijų skaičius | Diena.lt

TURKIJOJE VĖL AUGA KASDIEN FIKSUOJAMŲ NAUJŲ INFEKCIJŲ SKAIČIUS

Praėjus dviem savaitėms po ribojimų sušvelninimo, Turkijoje vėl auga kasdien registruojamų naujų infekcijų skaičius. Todėl 42 provincijose įvesta prievolė dėvėti kaukes, antradienį tviteryje pranešė sveikatos ministras Fahrettinas Koca.

Milijoniniai Stambulo, Ankaros ir Izmiro miestai į šį sąrašą nepatenka. Tačiau jau nuo balandžio visoje šalyje privalu dengti burną ir nosį gausiai žmonių lankomose vietose, pavyzdžiui, prekybos centruose.

Pirmadienio vakarą ministras rašė, kad per 24 valandas registruoti 1 592 nauji infekcijos atvejai ir 18 mirčių. Naujų atvejų skaičius birželio 1 ir 2 dieną buvo apie 800. Balandį vienu metu per parą buvo fiksuojama daugiau kaip 5 000 naujų koronaviruso atvejų.

Padidėjimas fiksuojamas kai kuriuose regionuose, rašė ministras. Pasak žiniasklaidos, pastaruoju metu atvejų smarkiai daugėjo Dijarbakire ir Vane Pietryčių Turkijoje.

Birželio 1-ąją Turkija atlaisvino daugybę suvaržymų. Tam tikromis sąlygomis vėl leista dirbti restoranams, kavinėms ir sporto klubams. Praėjusią savaitę pusiau valstybinė oro bendrovė „Turkish Airlines“ atnaujino tarptautinius skrydžius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS