Tyrimas: Prancūzijos katalikų bažnyčioje pedofilijos aukų gali būti per 10 tūkst. | Diena.lt

TYRIMAS: PRANCŪZIJOS KATALIKŲ BAŽNYČIOJE PEDOFILIJOS AUKŲ GALI BŪTI PER 10 TŪKST.

Prancūzijos katalikų bažnyčioje, tyrimų komisijos vertinimu, nuo 1950 metų būta daugiau kaip 10 000 seksualinio vaikų išnaudojimo atvejų.

Jeano-Marco Sauve vadovaujama nepriklausoma komisija antradienį pareiškė, kad iki šiol minėtas 3 000 aukų skaičius neabejotinai yra per mažas. „Gali būti, kad tikrasis skaičius yra mažiausiai 10 000“, – sakė jis.

Praėjusių metų birželį J. M. Sauve teigė, kad seksualiai išnaudotų vaikų gali būti 3 000, o juos išnaudojusių bažnyčios atstovų – 1 500. Šie duomenys buvo paremti pasakojimais liudininkų, kurie metus laiko galėjo skambinti specialiu telefono numeriu. Tyrimų komisija savo baigiamąją ataskaitą ketina paskelbti rugsėjo pabaigoje. Tada bus pateiktos ir rekomendacijos, kaip užkirsti kelią seksualiniam vaikų išnaudojimui.

Komisija buvo įsteigta 2018 metais Prancūzijos vyskupų iniciatyva, kai į dienos šviesą iškilo daugybė pedofilijos atvejų katalikų bažnyčioje. Komisijai priklauso teisės ekspertai, medikai, istorikai ir teologai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Toliatas gali pakomentuoti?

o

jum neatrodo keista kodel celibatas buvo ivestas kodel kapelionu pareigybe iteisinta ka dare inkvizicija ir skyre indulgencijas uz gerus pinigus nieksams nuodemes atleisti ir kokie popiziai valde ir valdo vatikana ir si veidmainyste yra uzliuliuojama graziais zodziais ir nostalgiskais nuo amziu is kiepytais i zmoniu samone kad visko reikia bijot ypac ju dievo/o istikruju vis daugiau tiesos atskleidzia sviesos jegos tarnaujancios tikraam Dievui nes mes buvome isnaudojami kvantyniu lygiu ir tam ateina galas ypac vatikano nieksybems kuriame ir slypi visas blogis uz neva /gerio/ sirmos ir zmoniu karus ir kancias kurias neva dievas skyria uz nuodemes kurias jis ir organizuoja tai va mielieji kur /suo/ pakastas?;;;;;;;[]

KĄ Į TAI LIETUVOS IŠKRYPĖLIŲ GYNĖJAI ?...

Visame pasaulyje, pradedant Vatikanu seniai klesti vaikų tvirkinimas. Su tuo reikia kovoti, kaip su koronavirusu. Tik...Lietuvos seimas žada toliau Lietuvoje "gelbėti" iškrypėlius...sudaryti jiems šiltnamio sąlygas plėsti savo gretas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS