„Uber“ vairuotojas JAV prisipažino nužudęs šešis žmones | Diena.lt

„UBER“ VAIRUOTOJAS JAV PRISIPAŽINO NUŽUDĘS ŠEŠIS ŽMONES

„Uber“ vairuotojas JAV Mičigano valstijoje prisipažino 2016 metais nužudęs šešis žmones. Kaltinamasis Jasonas Daltonas savo kaltę pripažino prieš pirmadienį prasidedant procesui. Kai teisėjas jo paklausė, ar jis norįs prisipažinti, 48-erių vyras atsakė: „Taip, aš norėjau tai padaryti jau seniai“.

J. Daltonas 2016 metų vasarį už 230 km į vakarus nuo Detroito esančiame Kalamazu mieste trijose skirtingose vietose šaudė į praeivius. Tarp nusikaltimų jis, kaip „Uber“ vairuotojas, vežiojo keleivius. Žuvo šeši žmonės, viena moteris ir viena jaunuolė buvo sunkiai sužeistos.

Tada šerifo pavaduotojas Paulas Matyasas vienai TV stočiai sakė: „Tai didžiausias košmaras - kai kažkas tiesiog važiuoja per miestą ir be atodairos šaudo žmones“.

2016 metų kovą J. Daltonas mėgino pateikti 10 mln. dolerių ieškinį prieš savo darbdavį. Jis tada tvirtino, kad „Uber“ programėlė ėmė jį kontroliuoti ir įsakė jam žudyti žmones.

Vis dėl to teisėjo nurodymu atlikta psichiatrinė ekspertizė parodė, kad J. Daltonas yra visiškai pakaltinamas. Jei bus nuteistas, jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Kasmet JAV yra nušaunama apie 30 000 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS