Ukraina atleido daugiau pareigūnų dėl įtarimų korupcija | Diena.lt

UKRAINA ATLEIDO DAUGIAU PAREIGŪNŲ DĖL ĮTARIMŲ KORUPCIJA

Kyjivas trečiadienį atleido dar daugiau pareigūnų per didžiausią politinį sukrėtimą po didelio korupcijos skandalo, susijusio su Rusijos invazija.

Pareigūnai pranešė, kad iš pareigų pasitraukė aukšto rango gynybos ministerijos pareigūnas ir penki regioniniai prokurorai.

Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pranešė, kad už kariuomenės viešuosius pirkimus atsakingas pareigūnas Bodganas Chmelnyckis buvo atleistas po to, kai gruodžio mėnesį buvo laikinai nušalintas nuo pareigų.

Žiniasklaida apkaltino Gynybos ministeriją, kad ji pasirašo sutartis dėl maisto produktų, kurių kainos du ar tris kartus viršija dabartines pagrindinių maisto produktų kainas.

Po šių kaltinimų Gynybos ministerija antradienį paskelbė apie viceministro Viačeslavo Šapovalovo, dirbusio logistinės paramos kariuomenei srityje, atsistatydinimą.

Iš pradžių Gynybos ministerija pavadino žiniasklaidos pranešimus „melagingais“ ir pareiškė, kad „perka atitinkamus produktus įstatymų nustatyta tvarka“.

Tačiau ministerija trečiadienį pareiškė, kad yra pasirengusi „padaryti viešuosius pirkimus skaidresnius, o biudžeto lėšas – labiau prieinamas viešajai kontrolei“.

Parlamento Antikorupcijos komiteto vadovė Anastasija Radina taip pat sakė, kad ministerija pripažino „klaidas“, susijusias su sutartimis dėl maisto produktų, ir „tikrina bei analizuoja kainas, kad jas ištaisytų“.

Atskirai Generalinė prokuratūra pranešė, kad atleido pietinių Poltavos, centrinės Kirovohrado ir šiaurinių Poltavos, Sumų ir Černihivo sričių regioninius prokurorus.

Kyjivas antradienį paskelbė apie keliolikos aukščiausio rango pareigūnų, įskaitant pagrindinį prezidento patarėją Kyrylą Tymošenką, atleidimą.

Kai kurie atleidimai buvo susiję ne su maisto pirkimo sutarčių skandalu, o su kitais pažeidimais.

Vakarų sąjungininkės yra skyrusios milijardus dolerių finansinės ir karinės pagalbos Kyjivui, kad šis galėtų pasipriešinti Rusijos kariuomenei, tačiau dažnai tai darė su išankstine sąlyga, kad parama bus teikiama, jei bus vykdomos antikorupcinės reformos.

Ukrainoje jau seniai paplitusi korupcija, tačiau beveik metus trunkantis plataus masto Maskvos karas nustelbė vyriausybės pastangas išgyvendinti kyšininkavimą.

Gairės: karas Ukrainoje, pareigūnai, korupcija, atleido
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS