Ukraina: per kelias Rusijos atakas žuvo devyni žmonės (atnaujintas) | Diena.lt

UKRAINA: PER KELIAS RUSIJOS ATAKAS ŽUVO DEVYNI ŽMONĖS (ATNAUJINTAS)

Ukraina trečiadienį pranešė, kad per Maskvos atakas penkiuose karo krečiamos šalies regionuose žuvo devyni žmonės.

Anksčiau trečiadienį pranešta apie septynis žuvusiuosius keturiuose Ukrainos regionuose.

Dnipropetrovsko srities gubernatorius Serhijus Lysakas nurodė, kad per išpuolius Nikopolio mieste, esančiame dešiniajame Dniepro upės krante, žuvo du žmonės.

Per išpuolį žuvo 52-ejų vyras, patyręs sunkias šautines žaizdas, ir 54-erių greitosios pagalbos automobilio vairuotojas, į kurio transporto priemonę pataikė dronas.

Anksčiau trečiadienį per raketų ataką su Rusija besiribojančioje rytinėje Sumų srityje žuvo du ir buvo sužeisti trys žmonės, socialiniuose tinkluose pranešė vietos pareigūnai.

Donecko srities, kurią Rusija teigia užėmusi, gubernatorius Vadymas Filaškinas sakė, kad antradienį per atskirus išpuolius žuvo trys žmonės.

V. Filaškinas sakė, kad Torecke žuvo du žmonės, o dar vienas žmogus žuvo antradienį per išpuolį netoliese esančioje Selydovėje, kurią nuolat atakuoja Rusijos pajėgos.

Pietinės Chersono srities, kurią Kremlius taip pat teigia aneksavęs 2022 metais, nors niekada nekontroliavo viso regiono, gubernatorius nurodė, kad Rusija apšaudė gyvenamuosius namus ir infrastruktūros objektus.

„Dėl Rusijos agresijos žuvo vienas žmogus“, – teigė Chersono gubernatorius Oleksandras Prokudinas.

Rusai praėjusį savaitgalį smogė šiaurės rytų Ukrainos Charkivo mieste esančiai statybinių prekių parduotuvei. Tai buvo vienas daugiausiai aukų pareikalavusių išpuolių per pastarąsias savaites.

Trečiadienį prokurorai pranešė, kad žuvusiųjų per šią ataką skaičius išaugo iki 19, kai ligoninėje nuo sunkių nudegimų mirė 40-metis parduotuvės darbuotojas.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos atakos, žuvo žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS