Ukraina: okupantai siekia išsekinti gynybines pajėgas ir sutrukdyti puolimui | Diena.lt

UKRAINA: OKUPANTAI SIEKIA IŠSEKINTI GYNYBINES PAJĖGAS IR SUTRUKDYTI PUOLIMUI

  • 0

Rusijos kariuomenė intensyviai ruošiasi atremti Ukrainos kontrataką. Taip pat siekiama „nuvarginti ukrainiečių karius ir išsekinti jų gynybinius pajėgumus“, teigiama UNIAN.

Kariuomenės informacijos centras, pagrindinė gynybos pajėgų naujienų platforma, pažymi, kad okupantai pradėjo daugiau naudoti danguje kybančių dronų naudojimą. Šie dronai ypatingi tuo, kad ilgą laiką gali „plūduriuoti“ danguje, kol jiems nurodomas taikinys.

Pasak pateiktos informacijos, Rusijos pajėgoms į frontą intensyviai siunčiami papildomi ginklai, karinė ekipuotė. Papildomai kaupiamos kruizinių ir balistinių raketų atsargos.

„Rusų okupantai toliau daro įtvirtinimus gynybinėse pozicijose laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose. Tuo pačiu metu priešas vykdo ir puolamąsias operacijas, tačiau tik tam tikrose vietose, siekdami užgrobti naujų teritorijų, specifiškai rytiniuose Ukrainos regionuose“, – teigė Ukrainos kariuomenės informacijos centras.

Rusų okupantai toliau daro įtvirtinimus gynybinėse pozicijose laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose.

Ukrainos kontrataka

Volodymyras Zelenskis teigė, kad kai tik Ukrainą pasieks partnerių pažadėtą ginkluotę ir paramą, bus suduota kontrataka.

Ukrainos gynybos ministro Oleksejaus Reznikovo pavaduotojas Vladimiras Gavrilovas teigė, kad Rusija „subyrės“ po ukrainiečių kontrpuolimo. Tikėtina, kad Rusija šiame kare nebeturi išeities ir jos laukia karinė katastrofa. Tvirtinama, kad viskas bus aišku artimoje ateityje.

Mažai tikėtina, kad Rusijos Federacija sugebės išspręsti karinio vadovavimo problemas per trumpą laiką, o tai turės didelę įtaką Ukrainos kontrpuolimo sėkmei.

Gairės: karas Ukrainoje, kontrataka, Rusija, invazija, gynyba
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS