Ukraina ragina Vokietiją dislokuoti karo laivų Juodojoje jūroje | Diena.lt

UKRAINA RAGINA VOKIETIJĄ DISLOKUOTI KARO LAIVŲ JUODOJOJE JŪROJE

  • 24

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka paragino Vokietiją ir jos sąjungininkes stiprinti savo karinio jūrų laivyno kontingentą Juodojoje jūroje, siekiant atgrasyti Rusiją nuo tolesnės agresijos regione.

Interviu, kurį sekmadienį paskelbė Vokietijos žiniasklaidos grupė „Funke Mediengruppe“, P. Porošenka sakė, kad Rusija prie savo sienos su Ukraina dislokavo daug karių.

Jis perspėjo, kad Rusija ketina pasistūmėti toliau į Ukrainos teritoriją po praėjusio savaitgalio karinių laivynų konfrontacijos Kerčės sąsiauryje. Rusija jau yra aneksavusi Ukrainos Krymo pusiasalį.

„Mums reikia stiprios, vieningos, nedviprasmiškos reakcijos į Rusijos agresyvų elgesį“, – sakė P. Porošenka.

Minėtas incidentas prie Krymo krantų įtampą tarp Rusijos ir Ukrainos padidino iki aukščiausio taško nuo 2014-ųjų, kai Maskva aneksavo šį Juodosios jūros pusiasalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Anonimas

O nemokamų mergų tiems vokiečiams neduos ? Šiaip tai jau turėtų pasiūlyti...

aitvaras

Atsiprasau,kad tekstas susilieja ir dvejinasi,bet tai turbut cenzuros darbas,nes as tai stengiausi rasyti gerai.

aitvaras

Nei rusai,nei lenkai savo istorijoje net nemini,kad lietuviu kariai buvo Kremlmetais,kai lietuviu ir lenku kariuomene,po dvieju metu apgultiesiuje.Sios dvi slykscios tautos viska dare,kad musu neliktu zemelapyje.Rusai rasydami apie Tusino lotrus,mini tik lenkus ir priesiskus rusus,o kad ten pagrindine mase sudare lietuviai ir ukrainieciai,tai nei lenku ,nei rusu istorikai neuzsimena.Be to Maskvos priemiescius sudegino ir iszude kelis tukstancius rusu tai lietuviai ir ju sajungininkai ukrainieciai,o ne jokie apsisike lenkai.Lenkai Maskvoje atsirado tik 1610 ,kai po dvieju metu apgulties,lietuviu ir lenku kariuomene uzeme Smolenska.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS