Ukraina: Rusija numetė bombą Chersone, nukentėjo vaikas | Diena.lt

UKRAINA: RUSIJA NUMETĖ BOMBĄ CHERSONE, NUKENTĖJO VAIKAS

  • 0

Ukraina šeštadienį pranešė, kad naktį pietiniame Chersono mieste netoli daugiabučio nukrito Rusijos bomba ir sužeidė vaiką, o kitur per apšaudymą žuvo paauglys.

Rusijos invazija tęsiasi jau daugiau nei dvejus metus, vykstant įnirtingoms kovoms Ukrainos rytuose ir reguliariems išpuoliams toli nuo fronto linijos.

„Praėjusią naktį Rusijos kariuomenė mieste numetė bombą. Sviedinys nukrito šalia penkiaaukščio pastato“, – socialinėje žiniasklaidoje pranešė Chersono administracija, paskelbusi vaizdo įrašą, kuriame matyti apgadintas pastatas, o šalia jo – didelis krateris.

„Nukentėjusį septynmetį berniuką prižiūri medikai“, – sakė valdžia ir pridūrė, kad vaiko gyvybei pavojus negresia.

Dnipropetrovsko srities pareigūnai pranešė, kad per Rusijos apšaudymą Červonohryhorivkos kaime prie Dniepro upės žuvo paauglys.

„Žuvo 16 metų berniukas. Kitas 22 metų jaunuolis yra ligoninėje“, – sakė regiono karinės administracijos vadovas Serhijus Lysakas. Jis nurodė, kad Rusijos pajėgos apšaudė kaimą ir apgadino privatų namą.

Kyjivo oro pajėgos anksčiau pranešė numušusios 12 iš 15 Irano gamybos dronų „Shahed“, kuriuos Rusija paleido virš rytinės Donecko ir centrinių Dnipropetrovsko bei Poltavos sričių.

Ukraina šeštadienį pranešė, kad kovų krečiamoje rytinėje Donecko srityje iš fronte esančių kaimų evakavo beveik 200 žmonių, įskaitant 21 vaiką.

Rusija teigia sunaikinusi 47 ukrainiečių dronus

Rusija šeštadienį pranešė, kad per naktį virš savo pietinių regionų sunaikino 47 ukrainiečių dronus, daugiausia su Ukraina besiribojančioje Rostovo srityje.

Per Maskvos karinį puolimą Ukrainoje, kuris tęsiasi jau daugiau nei dvejus metus, Kyjivas reguliariai nukreipia į Rusijos teritoriją bepiločius orlaivius.

„Budinčios oro gynybos sistemos perėmė ir sunaikino virš Belgorodo srities (vieną droną), Kursko srities (du dronus), Volgogrado srities (tris dronus) ir Rostovo srities (41 droną)", – socialinėje žiniasklaidoje pranešė Rusijos kariuomenė.

Rusijos kariuomenė pietinėje Rostovo srityje planuoja savo karines operacijas Ukrainoje.

Regiono gubernatorius Vasilijus Golubevas socialinėje žiniasklaidoje pranešė, kad per dronų ataką nukentėjo Taganrogo miestas prie Azovo jūros, netoli Rusijos okupuotos Ukrainos dalies.

Jis sakė, kad vienas gelbėtojas buvo sužeistas, tačiau žuvusiųjų nėra.

Toliau į šiaurę esančios Kursko srities, kuri taip pat ribojasi su Ukraina, gubernatorius Romanas Starovoitas sakė, kad pagrindiniame Kursko mieste buvo apgadinta poliklinika.

Jis paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas, kaip nurodė, prie Kursko 6-osios poliklinikos. Žaliai dažyto pastato viršus buvo akivaizdžiai apgadintas.

„Laimei, visi liko gyvi“, – sakė R. Starovoitas ir pridūrė, kad medikai evakavo pacientus iš netoliese esančios ligoninės.

Kurske gyvena apie 440 tūkst. žmonių. Jis yra maždaug už 120 km nuo sienos su Ukraina.

Nutrauktas eismas Krymo tiltu

Rusijos institucijų duomenimis, laikinai nutrauktas automobilių eismas Krymo tiltu. Apie tai pranešama „Telegram“ kanale, tačiau detalės nenurodomos.

Rusų tarnybos neretai sustabdo eismą tiltu, kai tikimasi ukrainiečių atakų ar jos jau būna įvykdytos.

Tiltas per Kerčės sąsiaurį jungia Rusijos žemyninę dalį su 2014 m. Rusijos aneksuotu Ukrainos Krymo pusiasaliu. Jis ne kartą buvo atakuotas ukrainiečių pajėgų ir apgadintas.

Gairės: karas Ukrainoje, karas, Chersonas, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS