Ukraina sako numušusi dar vieną rusų žvalgybos lėktuvą virš Azovo jūros | Diena.lt

UKRAINA SAKO NUMUŠUSI DAR VIENĄ RUSŲ ŽVALGYBOS LĖKTUVĄ VIRŠ AZOVO JŪROS

  • 0

Ukraina penktadienį pranešė, kad numušė Rusijos žvalgybos lėktuvą A-50U virš Azovo jūros, ir pasidalijo žemėlapiu, iš kurio matyti, kad jis nukrito virš pietų Rusijos.

Maskva nepateikė jokių oficialių komentarų, tačiau Rusijos pietinio Krasnodaro krašto valdžios institucijos, nepateikdamos išsamesnių duomenų, pranešė, kad ugniagesių komandos yra aviakatastrofos vietoje.

„Dar vienas vertingas Rusijos lėktuvas A-50U buvo numuštas virš Azovo jūros“, – sakoma Ukrainos karinės žvalgybos pranešime socialiniuose tinkluose.

„Lėktuvo A-50U numušimas yra dar vienas rimtas smūgis teroristinės Maskvos potencialui ir galimybėms“, – priduriama pranešime.

A-50 yra Rusijos žvalgybinis lėktuvas, NATO naudojamo AWACS orlaivio ekvivalentas.

Praėjusį kartą Ukraina teigė numušusi lėktuvą A-50 sausio mėnesį, taip pat virš Azovo jūros, esančios tarp Rusijos ir Ukrainos.

Naujienų agentūra AFP negalėjo iš karto patvirtinti, kokio pobūdžio incidentas įvyko ir koks orlaivis buvo sunaikintas.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti daugybė šviesos blyksnių tamsiame nakties danguje, o kitame – didelis gaisras, regis, kaimo vietovėje.

Krasnodaro regiono valdžia teigė, kad ugniagesių padaliniai gesino gaisrą maždaug 250 kv. metrų plote ir kad jokiems namams pavojus negresia.

Ji tvirtino, kad incidente dalyvavo du orlaiviai, tačiau nepatikslino, kokie.

„Šiuo metu gaisras likviduojamas. Įvykio vietoje taip pat dirba teisėsaugos ir specialiosios tarnybos“, – sakė rusų pareigūnai.

Gairės: A-50U, rusų žvalgybos lėktuvas, numuštas lėktuvas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS