Ukrainai svarstant sugriauti Krymo tiltą, įniršo Rusija: grasina „paskutiniojo Teismo diena“ | Diena.lt

UKRAINAI SVARSTANT SUGRIAUTI KRYMO TILTĄ, ĮNIRŠO RUSIJA: GRASINA „PASKUTINIOJO TEISMO DIENA“

  • 0

Pasak Rusijos parlamentaro Michailo Šeremeto, Rusija atsakys niokojančiu smūgiu sprendimų priėmimo centrams, karinei infrastruktūrai ir Vakarų ginklų tiekimo grandinėms, jei Ukraina nuspręs sunaikinti Krymo tiltą.

Rusijos Valstybės Dūmos narys M. Šeremetas pagrasino Ukrainos valdžiai triuškinamu smūgiu, nuo kurio bus neįmanoma atsigauti, jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos bandys smogti Krymo tiltui. Apie tai praneša „RIA-Novosti“.

„Už provokaciją Kyjivo režimas sulauks tokio atsako, kad nebegalės atsigauti“, – sakė M. Šeremetas.

Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas prapliupo dar didesniais grasinimais Ukrainos valdžiai. Anot jo, Ukrainai ateis „teismo diena“, jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos ras techninių galimybių atakuoti Krymo tiltą – „Visiems ten esantiems teismo diena ateis iš karto, labai greita ir sunki. Bus labai sunku pasislėpti“.

Ukrainos kariniai pareiškimai

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas pulkininkas Vadimas Skibickis kalbėjo apie galimybę smogti Krymo teritorijai. Pulkininkas pažymėjo, kad toks smūgis būtinas nacionalinio saugumo sumetimais, nes priešas pusiasalį naudoja kaip pagrindinį pajėgų perkėlimo ir aprūpinimo centrą.

Liepos 15 dieną gynybos ministras Oleksijus Reznikovas interviu BBC pareiškė, kad Ukraina nenaudos tolimojo nuotolio ginklų, kad smogtų Rusijos Federacijos teritorijoms. Ministras pabrėžė, kad Kyjivas pažadėjo Pentagonui naudoti tolimojo nuotolio raketas HIMARS vien tam, kad atgrasytų priešą ir deokupuotų Ukrainos teritoriją.

„Mes įsipareigojome nenaudoti didelio tikslumo ginklų prieš Rusijos objektus Rusijos Federacijos teritorijoje“, – sakė R. Reznikovas.

Vakarų partneriai reikalauja nenaudoti jų suteikiamų ginklų taikiniams Rusijoje naikinti, kad išvengtų tiesioginio įsitraukimo į karą.

Savo ruožtu prezidento administracijos vadovo patarėjas Oleksejus Arestovičius, komentuodamas pulkininko V. Skibickio žodžius, pažymėjo, kad smūgis Krymo teritorijoje, įskaitant Krymo tiltą, yra gana priimtinas, nes Krymas yra Ukraina, o tiltas per Kerčės sąsiaurį tėra nelegalus statinys.

O. Arestovičius pridūrė, kad objektai Kryme yra gana teisėtas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taikinys, o smūgis tiltui bus atliktas, kai tik tai bus techniškai įmanoma. Tiesa, tai priklausys ir nuo Vakarų partnerių požiūrio.

146-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, Krymo tiltas, grasinimai, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS