Sunaikintos dvi rusų karinės bazės: vėl su driokstelėjimais parūkė! | Diena.lt

SUNAIKINTOS DVI RUSŲ KARINĖS BAZĖS: VĖL SU DRIOKSTELĖJIMAIS PARŪKĖ!

  • 0

Ukrainoje, laikinai okupuotoje Volnovachoje, esančioje rusų karių vadavietėje, – taiklūs „Himars“ smūgiai. Patys prorusiški separatistai tikino, kad iš pastato nieko nebeliko, pasakojama LNK reportaže.

Naktį į rusų karius atskrido bent dvi raketos. Ukrainiečiai juokauja, kad okupantai esą „vėl su driokstelėjimais parūkė“ dar bent dvejose savo karinėse bazėse. Ukrainos pietryčiuose, laikinai okupuotame Melitopolio mieste, Ukrainos gynėjai sunaikino dvi rusų karines bazes.

Nuolat pratybas su rusais rengianti Kinija skelbia, kad šiais metais vėl didins karinį biudžetą, daugiau nei 7 proc. Tuo tarpu, Vakarai akylai stebi, ar Kinija nesiims ginkluoti agresorės Rusijos.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Vokietija jau įspėjo Pekiną „nė nebandyti“, kitaip – bus pasekmių.

Savo šalyje, Mezebergo rūmuose, komisijos vadovę Ursula von der Leyen priėmęs Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pridūrė, kad, jo manymu, Pekinas nuo to susilaikys, nors amerikiečių pareigūnai yra sakę, kad Kinija bet kada gali pradėti tiekti Maskvai ginklus ir šaudmenis.

„Visi sutinkame, kad ginklai neturi būti tiekiami Rusijai. Kinijos valdžia pareiškė, kad jų netieks. To reikalaujame ir stebime“, – teigė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.

Ar svarbus Bachmutas, ar bet kuris kelias? Kiekvienas mūsų žemės metras svarbus.

Europos komisijos vadovė nuo klausimo apie sankcijas Kinijai išsisuko.

„Kol kas neturime jokių įrodymų, kad Kinija nori tiekti ginklų, tačiau reikia sekti kasdien. O ar Europos Sąjunga tokiu atveju įvestų sankcijas, tai hipotetinis klausimas, į kurį galima atsakyti tik tada, kai tai taps realybe ir faktu“, – pasakojo Europos komisijos pirmininkė U. von der Leyen.

Rusijos gynybos ministerija toliau rodė, kaip prie fronto neva šeimininkauja ne tik rusų pajėgos, bet ir rusų gynybos ministras Sergejus Šoigu. Anot ministerijos, jis lankėsi Mariupolio uostamiestyje, kurį rusų kariai patys sunaikino po žvėriškos trijų mėnesių apsiausties. Esą čia apžiūrėjo medicinos centrą, naujus armijos statytus namus. Ministerija nenurodo, kada tiksliai S. Šoigu čia lankėsi, propagandos naikinamai liaudžiai tai – mažai svarbu.

Beje, dar šeštadienį Rusija paviešino kitą propagandinį įrašą, kaip S. Šoigu medaliais apdalijo Maskvos okupacines pajėgas.

O kol Maskva suka propagandinius filmus, Ukrainos pajėgos kaunasi dėl kiekvieno savo žemės metro. Anot karo analitikų, Ukrainos pajėgos karščiausiame Bachmuto taške nori taktiškai atsitraukti, bet prieš tai siekiama išsekinti rusų kariuomenės pajėgas.

„Ar svarbus Bachmutas, ar bet kuris kelias? Kiekvienas mūsų žemės metras – svarbus“, – teigė Ukrainiečių karys.

Ukrainos karių gretose tvyro optimizmas.

„Laukti vargina, bet mes esame morališkai stiprūs. Nesulauks“, – užtikrintai tvirtino ukrainiečių kariškis.

„Pasiruošę priimti su duona ir druska. Namo jie nebegrįš“, – ironizavo kitas Ukrainos pajėgų karys.

Gairės: karas Ukrainoje, Kinija, ginklai, HIMARS, LNK turinys, bazės, propaganda
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS