Ukrainiečių pora susituokė, vos prasidėjus karui: kas žino, kas bus rytoj? | Diena.lt

UKRAINIEČIŲ PORA SUSITUOKĖ, VOS PRASIDĖJUS KARUI: KAS ŽINO, KAS BUS RYTOJ?

  • 0

Nors Ukrainoje vyksta karas, žmonės randa laiko ir kitiems svarbiems dalykams. Kai kurios poros nusprendė, kad karas – puikus laikas vedyboms, praneša LNK.

22 metus kartu gyvenanti ukrainiečių pora, turinti jau pilnametę dukrą, sekmadienį nusprendė sutvirtinti savo santykius susituokdama tiesiog fronto linijoje.

„Žinoma, džiaugiuosi. Pirmiausia džiaugiuosi, kad tiesiog esame gyvi, kad ši diena prasidėjo, kad mano vyras gyvas ir yra su manimi. Nusprendėme: kas žino, kas bus rytoj? Reikia tuoktis prieš valstybę, prieš Dievą. Mes taip pat turime suaugusią dukrą, manau, kad ji džiaugiasi, jog pagaliau tai padarėme“, – kalbėjo jaunoji Lesia Ivaščenko (Fylymonova).

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Praėjusį mėnesį prasidėjus karui su Rusija, L. Ivaščenko paliko darbą ir prisijungė prie teritorinių gynybos pajėgų, kad apgintų savo rajoną Kyjivo pakraštyje.

Žinau, kad laimėsime. Aš netikiu – tiesiog žinau.

„Labai liūdna, kad mums taip atsitiko, kad mūsų šeima negali būti kartu. Pirmą kartą matau savo vyrą nuo karo pradžios – tarnaujame skirtingose vietose. Bet žinau, kad laimėsime. Aš netikiu – tiesiog žinau“, – tikino jaunoji.

Pasveikinti jaunavedžių atvyko Kyjivo meras Vitalijus Kličko ir jo brolis boksininkas Volodmyryas.

„Tikėjausi labai kuklios ceremonijos, maniau, kad mes tiesiog pasakysime vienas kitam „taip“. Mano ginklo broliai ir mūsų vadai buvo staigmena. Jie nusprendė ją sukurti, kad parodytų, jog nepaisant visko, tikime ateitimi ir gyvenimas vyksta. Esame pasiryžę atstumti priešą, atsiimti savo žemes ir laimėti“, – teigė jaunoji.

Scanpix nuotr.

Prasidėjus karui, tuoktis nusprendė ir Anna Panasiuk bei Dmytro Šybalovas. Annai Dmytro pasipiršo likus mažiau nei dviem mėnesiams iki Rusijos įsiveržimo į Ukrainą.

„Planavome tai daryti vasarą, tačiau kai tokios sąlygos, nusprendėme nelaukti“, – komentavo jaunoji A. Panasiuk.

Dmytro ir Anna susituokė Kyjivo civilinės metrikacijos skyriuje.

„Susitikome 2015 metais Donecke, kai situacija buvo tokia pati, kaip ir dabar. Kai nusprendėme tuoktis, pagalvojome, kad praėjo septyneri metai, o niekas nepasikeitė. Baisu net pagalvoti, kas bus, kai gims mūsų vaikai“, – apgailestavo jaunikis D. Šybalovas.

Naujai susituokusi pora dirba savanoriais pilietinėse organizacijose ir planuoja likti Kyjve, nepaisant artėjančios Rusijos kariuomenės.

GALERIJA

  • Ukrainiečių pora susituokė, vos prasidėjus karui: kas žino, kas bus rytoj?
  • Ukrainiečių pora susituokė, vos prasidėjus karui: kas žino, kas bus rytoj?
  • Ukrainiečių pora susituokė, vos prasidėjus karui: kas žino, kas bus rytoj?
  • Ukrainiečių pora susituokė, vos prasidėjus karui: kas žino, kas bus rytoj?
Scanpix nuotr.
Gairės: LNK turinys, vestuvės, susituokė, karas Ukrainoje, ukrainiečiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS