Ukrainietis apie griaunamus miestus: šių atakų žodžiais neįmanoma apibūdinti | Diena.lt

UKRAINIETIS APIE GRIAUNAMUS MIESTUS: ŠIŲ ATAKŲ ŽODŽIAIS NEĮMANOMA APIBŪDINTI

  • 0

Jungtinės Amerikos Valstijos pranešė, kad Iranas ruošiasi Rusijai perduoti bepiločius orlaivius įskaitant ir kovinius dronus. JAV tvirtina, kad Ukrainai padės tiek, kiek reikės, praneša LNK.

Charkive ugniagesiai gesina tai, kas likę iš automobilio, kuriuo važiavo 17-metis vaikinas su tėvu. Po pirmadienį vykusio apšaudymo žuvo šeši žmonės, keliasdešimt sužeistų. Tarp žuvusiųjų ir Irinos vyras.

„Pasigirdo sirena, kažkur toliau į gatvę pataikė sviedinys, jie nuėjo pažiūrėti dūmų. Jis visada norėjo pamatyti tuos dūmus. Dieve, atleisk, kodėl aš jo nesulaikiau, aš nežinau, atsiprašau“, – nelaimę nupasakojo Irina Paraskevova.

Mieste nuolat budintys Ukrainos kariai stengiasi atlaikyti kasdienes raketų atakas.

„Charkivas nepamirštas, turime priešlėktuvinių gynybos sistemų. Deja, ne pakankamai, nes Rusija paleidžia daug raketų. Mūsų priešlėktuvinės gynybos sistema veikia labai gerai, buvo atvejų, kai vieną po kitos numušame raketas, tačiau dėl didelio paleistų raketų skaičiaus mūsų priešlėktuvinė gynyba paprasčiausiai nespėja jų sunaikinti“, – aiškino Ukrainos karys Šah.

Tėvas, kurio du vaikai mokėsi mokykloje, į kurią pataikė rusų raketa, sako, kad stebint, kaip naikinami miestai, gali kilti tik pyktis.

140-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

„Sunku pasakyti, ką jaučiu, išskyrus pyktį ir susierzinimą dėl visko, kas vyksta. Šios atakos... žodžiais jų neįmanoma apibūdinti“, – sakė ukrainietis Pavlo Golovin.

Paryčiais Mykolajive pasigirdo galingi sprogimai. Raketos apgriovė dvi ligonines, mokyklą, gyvenamuosius namus, kilo dideli gaisrai. Sužeista mažiausiai dvylika žmonių.

„Vyrui sudraskė veidą, šiek tiek kliuvo ir man. Buvo labai staigus sprogimas, už lango pamatėme gaisrą, buvo labai baisu. Galvojome, kad stogas griuvo, bet nukentėjo tik butas. Ačiū Dievui, visi gyvi, ir kaimynai“, – įvykius prisiminė vietos gyventoja ir atsidususi pridėjo: – „Šlovė Ukrainai, viskas bus gerai. Šlovė didvyriams.“

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Baltieji rūmai teigia, kad Rusijos kariuomenė susiduria su sunkumais dėl ginkluotės ir, kad Iranas planuoja perduoti Rusijai šimtus bepiločių orlaivių įskaitant ir kovinius dronus. 

JAV ir toliau siųs ginklus Ukrainai.

„Rusija tikrai sugebėjo kilometras po kilometro, centimetras po centimetro nušluoti dalį teritorijos rytuose ir ukrainiečiai privertė Rusiją už tai brangiai sumokėti, sankcijos privertė Rusiją už tai brangiai sumokėti. Ir tolia dirbsime su Ukrainos kariuomene ir Vyriausybe kurdami strategiją, kuri galiausiai padėtų pasiekti jų tikslus tiek mūšio lauke, tiek prie derybų stalo. Kaip sakė prezidentas Joe Bidenas, tai darysime tiek, kiek reikės“, – kalbėjo JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake Sullivanas.

Ukrainos kariuomenė skelbia pradėjusi kontrpuolimą Rusijos padalinių užimtoje Chersono srities dalyje. 

Naujosios Kachovkos mieste naktį subombarduotas rusų ginklų sandėlis, sunaikinta viena haubica ir kita karinė technika.

Gairės: LNK turinys, karas Ukrainoje, bombarduojami Ukrainos miestai, ukrainiečiai, Mykolajivas, parama Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS