Ukrainoje apšaudyta netoli Mariupolio esančios Zaporižios geležinkelio stotis | Diena.lt

UKRAINOJE APŠAUDYTA NETOLI MARIUPOLIO ESANČIOS ZAPORIŽIOS GELEŽINKELIO STOTIS

Rusijos pajėgos trečiadienį apšaudė Ukrainos pietuose esantį Zaporižios miestą, kur glaudžiasi tūkstančiai gyventojų, pabėgusių iš apgulto Mariupolio uostamiesčio, pranešė regiono pareigūnai.

„Zaporižioje pirmą kartą bombarduoti civiliniai objektai“, – per susirašinėjimo programėlę „Telegram“ paskelbė regiono gubernatorius Oleksandras Staruchas.

„Raketos nukrito geležinkelio stoties „Zaporižia-2“ rajone“, – sakė jis ir nurodė, kad aukų nėra.

Zaporižia yra pirma saugi vieta iš Mariupolio bėgantiems žmonėms. Daug jų vėliau keliauja į šalies vakarus, į Lenkiją ar kitas kaimynines valstybes.

Smarkiai subombarduotas Mariupolis išgyvena humanitarinę katastrofą, nurodo pagalbos agentūros. Mieste maždaug 400 tūkst. gyventojų neturi vandens ir šilumos, pradeda trūkti maisto.

Dvidešimt pirmoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Jau išvyko apie 20 tūkst. žmonių

Iš apsiausto Mariupolio uostamiesčio lengvaisiais automobiliais jau išvyko apie 20 tūkst. žmonių, Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėją Vadymą Denysenko cituoja portalas „France 24“.

Mariupolį jau kurį laiką apšaudo Rusijos kariai ir čia nėra šildymo, elektros ir tekančio vandens. Reikia skubiai evakuoti mažiausiai 200 tūkst. miesto gyventojų, rodo anksčiau šią savaitę paskelbti oficialūs ukrainiečių skaičiavimai.

Ukrainos pareigūnai kaltina Rusiją, kad ši blokuoja iš miesto norinčias išvykti evakuacines vilkstines ir į miestą neįleidžia Raudonojo Kryžiaus humanitarinio krovinio. Šią savaitę Mariupolį lengvaisiais automobiliais sėkmingai palikę žmonės keliauja pro daugybę rusų kontroliuojamų teritorijų, kad pasiektų artimiausią saugų miestą – Zaporižę.

Gairės: karas Ukrainoje, traukinių stotis, Mariupolis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS