Ukrainos policija sulaikė ginkluotą karį, nušovusį penkis žmones | Diena.lt

UKRAINOS POLICIJA SULAIKĖ GINKLUOTĄ KARĮ, NUŠOVUSĮ PENKIS ŽMONES

Ukrainos vidaus reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad mažiausiai penki žmonės žuvo vienam Nacionalinės gvardijos kariui pradėjus šaudyti aerokosminių technologijų gamykloje šalies rytuose.

Incidentas įvyko Dnipro mieste, kariui 3.40 val. vietos (ir Lietuvos) laiku paleidus ugnį įmonės „Južmaš“ teritorijoje. Užpuolikas šaudė iš Kalašnikovo automato ir vėliau pabėgo iš įvykio vietos, sakoma VRM pranešime.

„Nacionalinės gvardijos (NGU) karys šauktinis Riabčukas Artemijus Jurijovičius, gimęs 2001 metais, išduodant ginklą dėl nenustatytų priežasčių šūviais iš Kalašnikovo automato sušaudė [kitus] NGU karius ir po to pabėgo, pasiėmęs ginklą“, – pažymėjo Vidaus reikalų ministerija.

„Žuvo penki žmonės, dar penki buvo sužeisti“, – pridūrė ministerija ir nurodė, kad tarp žuvusių yra keturi vyrai ir moteris.

„Južmaš“ gamina ir bando medžiagas, naudojamas gynybos, aeronautikos ir žemės ūkio sektoriuose, sakoma įmonės tinklalapyje.

„Nusikaltimo motyvai kol kas nežinomi“, – sakoma pranešime. Į incidento vietą išvyko Nacionalinės gvardijos vadas generolas pulkininkas Mykola Balanas.

Įtariamąjį Dnipro regione „sulaikė policija“, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė vidaus reikalų ministras Denisas Monastyrskis, kai buvo pranešta, kad ginkluotas karys pabėgo iš įvykio vietos.

Buvusioms sovietinėms respublikoms anksčiau sunkiai sekėsi kovoti su jų ginkluotosiose pajėgos paplitusiu jaunesnių karių engimu, bet teisių grupės sako, kad pastaruosius metu padėtis gerėjo. Vis dėlto šiose šalyse vis dar reguliariai pasitaiko karių savižudybių arba nužudymų atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

o

ko gero tai bus pasamdytas teroristas sionistu kad paskiau visi rektu rusai /puola/ kad nato turetu kaveikt o tuo paciu karo pramone plius populiacijos mazinimas ir keli /zuikiai/ nusauti 1 /suviu/======

Anonimas

Taip kaip Lietuvoje ,kodel nerašote kas dedasi Lietuvos kariuomenėje ???

matomai lasiniu ir samagono

nepasidalino..... xoxolu banderos , o ir vagina tik viena buvo ....teko apmazint sabutylnyku skaiciu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS