Rusijos pajėgos raketomis apšaudė Ukrainą: žuvo keturi žmonės | Diena.lt

RUSIJOS PAJĖGOS RAKETOMIS APŠAUDĖ UKRAINĄ: ŽUVO KETURI ŽMONĖS

  • 0

Rusija raketomis antradienį apšaudė Ukrainos sostinę ir kitus miestus, žuvo keturi žmonės, įskaitant vieną Kyjive, pranešė pareigūnai. Numuštų raketų skeveldros pataikė į daugiaaukščius pastatus ir sukėlė gaisrus.

Antradienio rytą naujienų agentūros AFP žurnalistai Kyjive išgirdo keliolika garsių sprogimų, veikė oro gynyba ir drebėjo pastatai miesto centre.

Dar 27 žmonės Kyjive buvo sužeisti.

„Viena sužeista pagyvenusi moteris iš pastato Solomjankos rajone (...) mirė greitosios pagalbos automobilyje. 27 sužeistieji paguldyti į ligoninę“, – sakė Kyjivo meras Vitalijus Klyčko.

Dar du žmonės žuvo Kyjivo srityje, o vienas žmogus žuvo rytiniame Charkivo mieste, pranešė regionų valdžia.

Charkivo valdžia praneša apie 44 nukentėjusiuosius.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis socialiniame tinkle „Telegram“ sakė: „Mūsų oro gynybos pajėgos jau tris dienas atlieka neįtikėtiną darbą. Nuo gruodžio 31-osios rusų nelabieji jau panaudojo apie 170 „Shahed“ ir dešimtis įvairių tipų raketų. Didžioji dauguma jų buvo nukreiptos į civilinius objektus.“

„Esu dėkingas visiems mūsų partneriams, padedantiems stiprinti mūsų oro erdvės skydą. Akivaizdu, kad tai kasdien ir kiekvieną naktį padeda išgelbėti šimtus gyvybių, kurias būtų nusinešęs rusų teroras, jei ne „Patriot“ ir kitos gynybos sistemos“, – pridūrė jis.

„Šiais metais toliau bendradarbiausime su visais pasaulyje, kurie vertina gyvybę, kad dar labiau sustiprintume savo oro skydą ir priverstume Rusiją atsakyti už savo veiksmus. Teroristinė valstybė turi pajusti savo veiksmų pasekmes“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovas pranešime „Telegram“ nurodė, kad naktį į antradienį rusai panaudojo įvairaus tipo ginkluotę. Jame sakoma, kad atakuota kritinė infrastruktūra, pramonės ir kariniai objektai ir kad pagrindinė atakų kryptis buvo Kyjivas.

Kaip pranešama, sunaikinti visi 35 rusų paleisti „Shahed“. Be to, paleista mažiausiai 70 sparnuotųjų raketų Ch-101/Ch-555/Ch-55, 10 raketų „Kinžal“, trys raketos „Kalibr“, 12 „Iskander-M“/S-300/S-400 tipo raketų bei keturios Ch-31P raketos.

Nurodoma, kad sunaikintos 72 raketos.

Tuo metu Rusija pranešė, kad sunaikino visus objektus, į kuriuos taikėsi antradienį. Ji tvirtino, kad tai buvo „karinės pramonės“ objektai.

„Rusijos kariuomenė surengė grupinį smūgį tolimojo nuotolio didelio tikslumo ginklais ir bepiločiais orlaiviais“, – pranešė Rusijos gynybos ministerija.

„Smūgių tikslai buvo pasiekti. Visi objektai buvo sunaikinti“, – teigiama pranešime.

Antradienio atakos surengtos kitą dieną po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad jo pajėgos suintensyvins smūgius kariniams taikiniams po savaitgalį įvykusio precedento neturinčio Ukrainos išpuolio prieš Rusijos Belgorodo miestą.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko pranešė apie daugybę sprogimų ir numuštų raketų nuolaužas, nukritusias sostinėje.

Kai tik saugumo padėtis leis, mes tikrai atkursime elektros tiekimą visiems.

Jis sakė, kad yra šešiolika nukentėjusiųjų, po raketinės atakos kilus gaisrui viename daugiaaukštyje gyvenamajame name. Penkiolika iš jų nugabenti į ligoninę.

Pečersko rajone nuolaužos užgriuvo devynių aukštų pastato stogą ir dar vieną daugiaaukštį pastatą, pranešė karinė administracija,

Gaisrai taip pat kilo prekybos centre ir sandėlyje, sakė meras.

Miesto šiauriniame Podilo rajone, „manoma, nukentėjo civilinės infrastruktūros objekto teritorija“, sakė V. Klyčko.

Keturiuose rajonuose kai kuriuose civilinės infrastruktūros ir gyvenamuosiuose pastatuose nebuvo elektros, kai kuriuose rajonuose laikinai nėra vandens tiekimo tinklo slėgio, sakė meras, o viename rajone buvo pažeistas dujų vamzdis.

„Kai tik saugumo padėtis leis, mes tikrai atkursime elektros tiekimą visiems“, – sakė miesto karinė administracija.

Antradienio atakos surengtos po to, kai gruodžio 29-ąją Rusija surengė masinę smūgių bangą Ukrainos miestuose, įskaitant Kyjivą, per kurią žuvo dešimtys žmonių.

Maskva taip pat smogė Ukrainos miestams Naujųjų metų išvakarėse, o Kyjivas pareiškė, kad numušė rekordiškai daug Rusijos paleistų dronų.

Gairės: karas Ukrainoje, rusai, paleido raketas, Kyjivas, sužeisti žmonės, Ukrainos kariuomenė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS