Ukrainos pataisos namuose kilo riaušės, yra sužeistų darbuotojų | Diena.lt

UKRAINOS PATAISOS NAMUOSE KILO RIAUŠĖS, YRA SUŽEISTŲ DARBUOTOJŲ

  • 1

Ukrainos pietiniame Odesos mieste esančiuose pataisos namuose pirmadienį prasidėjus didelėms riaušėms maždaug 500 juose gyvenančių nuteistųjų padeginėjo patalpas ir sužeidė septynis darbuotojus, pranešė pareigūnai.

Malšinti riaušių buvo atsiųsta keli šimtai Nacionalinės gvardijos ir policijos pajėgų narių, iš įvykio vietos pranešė naujienų agentūros AFP fotografas.

Kalinių nepasitenkinimą Juodosios jūros uostamiestyje sukėlė pareigūnų sprendimas kelis kalinius perkelti į kitą įkalinimo įstaigą, nurodė pareigūnai. Pasak jų, dabar padėtis kontroliuojama. 

Kaliniai „užpuolė ir sužeidė septynis darbuotojus“ bei padegė ugniagesių automobilį ir dar kelias pataisos namų patalpas, įskaitant biblioteką, nurodė Ukrainos kalėjimų tarnyba.

Rajono policijos atstovas Ruslanas Forostiakas naujienų agentūrai AFP sakė, kad patys kaliniai užsibarikadavo gyvenamosiose patalpose.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių komisarė Liudmila Denisova informavo, kad riaušininkai įkaitais paėmė tris medikus ir tris prižiūrėtojus, tačiau vėliau socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad „jie buvo išvaduoti“.

„Dabar policija kontroliuoja padėtį“, – nurodė ji.

Pasak AFP fotografo, mažiausiai šeši į pagalbą riaušininkams atvykę vyrai buvo suimti.

Vienas šaltinis teisėtvarkos institucijoje vietos žiniasklaidai nurodė, kad riaušės kilo dėl prastos maisto kokybės.

 

GALERIJA

  • Ukrainos pataisos namuose kilo riaušės, yra sužeistų darbuotojų
  • Ukrainos pataisos namuose kilo riaušės, yra sužeistų darbuotojų
AFP nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

haholai

siauteja,ar ne sekliai ,sekit 141 ir ju hebra jie daug daugiau zalos Lietuvai padaro .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS