Ukrainos vyriausybė: per Rusijos puolimą žuvo 198 žmonės, daugiau kaip 1 tūkst. sužeista | Diena.lt

UKRAINOS VYRIAUSYBĖ: PER RUSIJOS PUOLIMĄ ŽUVO 198 ŽMONĖS, DAUGIAU KAIP 1 TŪKST. SUŽEISTA

Ukrainos sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad nuo Rusijos pajėgų įsiveržimo į šalį pradžios žuvo 198 žmonės ir dar per 1 tūkst. buvo sužeisti.

Sveikatos apsaugos ministras Viktoras Liaško nurodė, kad tarp žuvusiųjų yra trys vaikai. Pranešime nenurodoma, ar į aukų skaičių įskaičiuoti tiek kariškiai, tiek civiliai.

Ministras pridūrė, kad dar 1 115 žmonių, tarp jų 33 vaikai, buvo sužeisti nuo Rusijos invazijos pradžios ketvirtadienį paryčiais.

Tuo metu Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra informavo, kad Rusijai pradėjus šią karinę operaciją prieš provakarietišką kaimynę iš Ukrainos pasitraukė daugiau kaip 120 ukrainiečių pabėgėlių.

Trečioji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Šeštadienį, vykstant Rusijos ir Ukrainos pajėgų kautynėms Kijeve ir kituose miestuose, JT pabėgėlių reikalų komisaro pavaduotoja Kelly Clements (Keli Klements) sakė interviu televizijai CNN, kad padėtis tikriausiai blogės.

Akivaizdu, kad esame priblokšti, [suprasdami], kas bus toliau.

„Dabar matome daugiau kaip 120 tūkst. žmonių, išvykusių į visas kaimynines šalis, – sakė ji. – Svetingumas, kurių jie sulaukia iš vietos bendruomenių, iš vietos valdžios, yra milžiniškas. Tačiau padėtis dinamiška. Akivaizdu, kad esame priblokšti, [suprasdami], kas bus toliau.“

Dauguma pabėgėlių traukiasi į Lenkiją ir Moldovą, bet taip pat atvyksta į Rumuniją, Slovakiją ir Vengriją.

Gairės: karas Ukrainoje, sužeisti žmonės, karas, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS