Audra „Fiona“ daugiau kaip 0,5 mln. namų Rytų Kanadoje paliko be elektros | Diena.lt

AUDRA „FIONA“ DAUGIAU KAIP 0,5 MLN. NAMŲ RYTŲ KANADOJE PALIKO BE ELEKTROS

  • 1

Galinga audra „Fiona“, į Rytų Kanadą šeštadienį atnešusi stiprų vėją ir smarkias liūtis, be elektros paliko daugiau kaip 500 tūkst. namų, pranešė elektros energijos tiekėjai.

Vien Naujosios Škotijos provincijoje, atslinkus audrai, nutrūko elektros tiekimas mažiausiai 400 tūkst. namų, nurodė energetikos bendrovė „Novia Scotia Power“.

Nors uraganas „Fiona“ Kanados rytus pasiekė susilpnėjęs iki atogrąžų audros, jo nešamo vėjo greitis vis vien siekė 137 km per valandą.

Kanados uraganų centras (CHC) anksčiau šeštadienį skelbė, kad Naujojoje Škotijoje, Princo Edvardo saloje, Magdalenos salose ir pietvakarių Niufaundlende buvo užfiksuotas smarkus vėjas.

CHC teigė, kad Naujojoje Škotijoje ir Princo Edvardo saloje iškrito iki 125 mm kritulių, ir perspėjo, kad yra „didelė tikimybė“, jog audros sukeltos bangos paveiks Naująją Škotiją, Šventojo Lauryno įlanką ir vakarinę Niufaundlendo dalį.

„Tai neabejotinai bus istorinis, ekstremalus įvykis rytinėje Kanados dalyje“, – prieš audrai pasiekiant sausumą žurnalistams sakė CHC meteorologas Bobas Robichaud (Bobas Robišo).

„Tai didelis uraganas... Visas tas pagreitis yra užstrigęs audroje, todėl tokiam reiškiniui labai sunku nurimti“, – aiškino jis.

Naujosios Škotijos valdžios institucijos gyventojams į telefonus išsiuntė perspėjimą, kuriame teigiama, kad gali sutrikti elektros energijos tiekimas, todėl žmonės turėtų likti namuose ir turėti pakankamai atsargų bent 72 valandoms.

Ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) uraganą „Fiona“ pavadino „bloga audra“ ir pridūrė, kad ji „gali turėti didelį poveikį visam regionui“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

demon krat inis karmos desnis kur sankaupa nuodemiu ten planeta apsivalo nuo velniu siuksliu ===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS