Uždarytas potvynio nusiaubtas Libijos miestas: ieškoma daugiau nei 10 tūkst. dingusiųjų | Diena.lt

UŽDARYTAS POTVYNIO NUSIAUBTAS LIBIJOS MIESTAS: IEŠKOMA DAUGIAU NEI 10 TŪKST. DINGUSIŲJŲ

  • 0

Libijos pareigūnai penktadienį neleidžia civiliams patekti į potvynio nusiaubtą rytinį Darnos miestą, kad paieškos komandos galėtų ieškoti 10,1 tūkst. dingusiais dar laikomų žmonių.

Tuo metu žuvusiųjų skaičius šiame pakrantės mieste išaugo iki 11,3 tūkstančio.

Trečiadienį skelbta apie 3,8 tūkst. žuvusiųjų.

Anksti pirmadienį per liūtis griuvus dviem užtvankoms, Darną užliejo didžiulis potvynis. Katastrofa pabrėžė ne tik audros intensyvumą, bet ir Libijos, kur nuo 2014 metų konkuruoja dvi skirtingų karinių jėgų ir užsienio galių remiamos vyriausybės, pažeidžiamumą.

Darnos gyventojai evakuojami, į miestą bus įleidžiamos tik paieškos ir gelbėjimo komandos, vėlai ketvirtadienį paskelbė Rytų Libijos pagalbos tarnybų vadovas Salamas al Fergany (Salamas Ferganis).

Po katastrofos šalis demonstruoja retą vienybę – abiejų konkuruojančių administracijų agentūros skuba padėti nukentėjusiems rajonams. Pirmos pagalbos vilkstinės Darną pasiekė antradienį vakare. Pagalbos darbams trukdo tai, kad buvo sugriauti keli tiltai.

Libijos Raudonasis Pusmėnulis paskelbė, kad ketvirtadienį žuvusiųjų skaičius išaugo iki 11,3 tūkst., o dingusiųjų yra dar 10,1 tūkstančio. Viduržemio jūroje siautusi audra „Daniel“ taip pat pražudė apie 170 žmonių kitose šalies vietose.

Rytų Libijos sveikatos apsaugos ministras Othmanas Abduljaleelas (Osmanas Abduldžalilas) sakė, kad aukos laidojamos bendruose kapuose prie Darnos ir aplinkiniuose miestuose.

Pasak ministro, kitų aukų ieškoma griuvėsiuose ir jūroje ties Darna.

Netrukus po to, kai sekmadienio vakarą užklupo audra, gyventojai girdėjo garsius sprogimus, kai už miesto griuvo užtvankos. Vandens srautas pasileido Darną dalijančiu slėniu, griaudamas pastatus ir nešdamas žmones į jūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS