Užfiksavo išskirtinį vaizdą: judriame greitkelyje važiavo paspirtuku (vaizdo įrašas) | Diena.lt

UŽFIKSAVO IŠSKIRTINĮ VAIZDĄ: JUDRIAME GREITKELYJE VAŽIAVO PASPIRTUKU (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 3

Savaitgalį vieno Anglijos regiono policija pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti į greitkelį su paspirtuku išvažiavęs žmogus ir priminė, kokia atsakomybė gresia už tokį elgesį.

Vakarų Jorkšyro policija paspirtuko vairuotoją užfiksavo kelyje M606 ties Bradfordu – vyras važiavo skiriamąja juosta ir bandė įsilieti į vieną iš eismo juostų, kurioje leidžiamas greitis iki 70 mylių per valandą (112 km/val.).

Pareigūnai vyrą sulaikė, o elektrinį paspirtuką konfiskavo.

Policija primena, kad šalies įstatymai paspirtukais leidžia važinėti tik privačioje nuosavybėje, o bet kurioje viešoje vietoje – keliu, dviračių taku ar šaligatviu – tai daryti draudžiama, už šios taisyklės pažeidimą gresia bauda nuo 300 svarų sterlingų bei 6 baudos taškai vairuotojo pažymėjimui.

 

 

Jeigu pažeidėjas teisės vairuoti neturi, taškai jam būtų atimti iš karto, kai jis įgytų vairuotojo pažymėjimą.

Keliuose Jungtinės Karalystės miestuose paspirtukų naudojimas leidžiamas, tačiau tai – tik bandomasis laikotarpis.

Viena vertus, tai yra pigi ir ekologiška transporto priemonė, tačiau nerimą kelia eismo dalyvių saugumas, nes su paspirtukais susijusių incidentų netrūksta.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/anglijos-greitkeliu-vaziavo-paspirtuku.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

šulcas

kažkodėl kai kelia prekių kainas užsienį prisimena,o Anglijoje priimtas protingas įstatymas o kas liečia paspirtukus tyla.Įtariu kažkam yra gerai,kad žūsta ar luošinami žmonės

Nuo

Nuo kompiuterio ant paspirtuko su sėdyne.

liudas

Jus ne apie Anglija ,o apie Lietuvos pridurkus rasykit, pvz Kaune Jonavos gtv pries eisma varo ,arba Linkuvos gtv. vaikas kokiu 10 metu storuliukas su baltom didelem ausinem gatve vaziuoja ir vargo nemato

SUSIJUSIOS NAUJIENOS