Užsikrėtusiųjų koronavirusu jau daugiau nei 20 tūkst., mirčių – 425 | Diena.lt

UŽSIKRĖTUSIŲJŲ KORONAVIRUSU JAU DAUGIAU NEI 20 TŪKST., MIRČIŲ – 425

Bendras užsikrėtusiųjų nauju koronavirusu skaičius Kinijoje pasiekė 20 400, patvirtinus 3 235 naujus atvejus, antradienį pranešė Nacionalinė sveikatos komisija.

Eiliniame savo pranešime komisija pranešė, kad mirusiųjų nuo viruso skaičius išaugo iki 425, sunkiausiai nuo protrūkio nukentėjusioje Hubėjaus provincijoje užfiksavus dar 64 naujus mirties atvejus.

Apribojo savo gyventojų judėjimą

Dar du miestai rytinėje Kinijos Džedziango provincijoje apribojo savo gyventojų judėjimą dėl plintančio naujo koronaviruso.

Nuo šios ligos protrūkio epicentro smarkiai nutolusiame Taidžou mieste ir trijuose Hangdžou rajonuose, įskaitant vietovę, kur įsikūręs interneto milžinės „Alibaba“ pagrindinis biuras, tik vienam kiekvieno namų ūkio gyventojui bus leidžiama kas dvi dienas išeiti, kad nusipirktų būtiniausių prekių, pranešė pareigūnai.

Šios priemonės paveiks daugiau kaip 9 mln. žmonių.

Taidžou, 850 km nutolęs nuo koronaviruso epicentro Hubėjaus provincijos, nuo antradienio taip pat neįsileis 95 į miestą važiuojančių traukinių.

Be to, visi mikrorajonai galės turėti tik vieną atidarytą įvažiavimą, o į juos atvykstantys ar išvykstantys gyventojai privalės kiekvieną kartą pateikti asmens dokumentą, sakoma pranešime, paskelbtame Taidžou tarybos oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „WeChat“.

Nuomotojams uždrausta nuomoti būstą asmenims iš „smarkiai paveiktų teritorijų, pavyzdžiui, Hubėjaus“, jei jie pastaruoju metu lankėsi savo gimtinėje, priduriama jame.

Trijuose Hangdžou rajonuose gyventojai privalės dėvėti medicinines kaukes, pateikti asmens dokumentus patikrinimui ir matuotis temperatūrą.

Panašių priemonių sekmadienį ėmėsi Vendžou miestas Džedziango provincijoje. Jame gyvena 9 mln. žmonių.

Miestas apribojo gyventojų judėjimą ir uždarė kelius.

Džedziango provincijoje patvirtinti 829 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Tai yra didžiausias užsikrėtusiųjų skaičius už Hubėjaus provincijos ribų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kristi

Nu linketi ,kad ateitu virusas cia tikrai nereikia ,geriau palinkekit kad visi pasveiktu ir jo nebutu

Anonimas

Kada pagaliau tas virusas atkeliaus pas mus ? Labai noriu pamatyti, kokia kils visuotinė tryda ir panika. Nors pasijuoksiu...o kai jau užkurs Astravą, gal Vilniaus dundukai visi išsilakstys po pasaulį ? Butai atpigs...

Skirta kinai

Labai jau kietą norėjai suvaidinti, bet nieko nesigavo. Būk atidesnis kaip reiški savo mintis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS