V. Putinas sąjungininkams reklamavo rusiškus ginklus: jie išbandyti mūšio lauke | Diena.lt

V. PUTINAS SĄJUNGININKAMS REKLAMAVO RUSIŠKUS GINKLUS: JIE IŠBANDYTI MŪŠIO LAUKE

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį užsienio sąjungininkams reklamavo rusiškus ginklus, teigdamas, kad dauguma jų yra išbandyti mūšio lauke.

„Esame pasirengę pasiūlyti sąjungininkams ir partneriams moderniausius ginklų rūšis – nuo šaulių ginklų iki šarvuočių ir artilerijos, kovinių lėktuvų ir bepiločių orlaivių“, – sakė V. Putinas, atidarydamas karinį forumą netoli Maskvos.

Prezidento teigimu, kariškiai profesionalai rusiškus ginklus vertina dėl jų „patikimumo, kokybės ir, svarbiausia, didelio veiksmingumo“.

„Beveik visi jie ne kartą buvo naudojami per tikras kovines operacijas“, – pridūrė V. Putinas.

Jis taip pat gyrė „daugybę“ Maskvos sąjungininkių, nors nuo karinės intervencijos kaimyninėje Ukrainoje pradžios Rusija tampa vis labiau izoliuota.

Vašingtonas ir Briuselis yra paskelbę Maskvai virtinę skaudžių sankcijų, verčiančių Kremlių ieškoti naujų rinkų ir stiprinti ryšius su Afrikos ir Azijos valstybėmis.

Labai vertiname tai, kad mūsų šalis turi daugybę sąjungininkų, partnerių ir bendraminčių įvairiuose žemynuose.

„Labai vertiname tai, kad mūsų šalis turi daugybę sąjungininkų, partnerių ir bendraminčių įvairiuose žemynuose. Tai valstybės, nenusilenkiančios vadinamajam hegemonui“, – sakė V. Putinas.

Anot jo, Rusija „puoselėja istoriškai stiprius, draugiškus, išties pasitikėjimu grįstus ryšius“ su Lotynų Amerikos, Azijos ir Afrikos šalimis.

Stokholmo tarptautinio taikos tyrimų instituto (SIPRI) duomenimis, Rusija yra antroji pagal dydį ginklų eksportuotoja pasaulyje po Jungtinių Valstijų, tačiau pastaraisiais metais jos eksporto rodikliai nuolat mažėjo.

Tačiau valstybinio gynybos konglomerato „Rostech“ vadovas Sergejus Čemezovas pirmadienį pareiškė, kad kariniai veiksmai Ukrainoje neturėjo įtakos ginklų eksporto apimčiai.

„Šiais metais jau pasirašėme sutarčių su užsienio užsakovais už daugiau kaip 1 trln. rublių (15,9 mlrd. eurų). Šis skaičius viršija kai kuriuos metinius pastarojo dešimtmečio rodiklius“, – forumo dalyviams sakė rusų naujienų agentūrų cituotas S. Čemezovas.

Gairės: Vladimiras Putinas, karas Ukrainoje, ginklai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS