V. Putinas teigia, kad per kovas dėl Kalnų Karabacho žuvo beveik 5 tūkst. žmonių | Diena.lt

V. PUTINAS TEIGIA, KAD PER KOVAS DĖL KALNŲ KARABACHO ŽUVO BEVEIK 5 TŪKST. ŽMONIŲ

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį teigė, kad per naujas Azerbaidžano ir Armėnijos pajėgų kovas dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono žuvo beveik 5 tūkst. žmonių.

Tai ženkliai didesnis skaičius, nei pateikia Armėnija ir Azerbaidžanas.

V. Putinas tvirtina, kad kelis kartus per dieną kalbasi su abiem šalimis, ir pridūrė, kad konflikte nepalaikys nė vienos pusės. Rusija turi karinę sąjungą su Armėnija ir turi karinę bazę šioje šalyje, tačiau Rusija taip pat palaiko glaudžius santykius su Azerbaidžanu.

„Abiejose pusėse yra daug aukų, po daugiau kaip 2 tūkst. iš kiekvienos pusės“, – sakė Rusijos vadovas ir pridūrė, kad aukų skaičius artėja prie 5 tūkst.

Oficialiais Azerbaidžano ir Armėnijos duomenimis, bendras aukų skaičius nesiekia tūkstantį.

Kalnų Karabacho de facto valdžios pareigūnai nurodo, kad per kovas nuo rugsėjo 27 dienos žuvo 874 jo kariškiai ir 37 civiliai. Azerbaidžanas teigia, kad per kovas žuvo 61 Azerbaidžano civilis, bet duomenų apie kariškių žūtis neskelbia.

Nepaisant paliaubų, pasiektų tarpininkaujant Rusijai, kovos dėl Kalnų Karabacho toliau tęsiasi.

Armėnijos ir Azerbaidžano kovos dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono atsinaujino rugsėjo 27 d., vyksta įnirtingi mūšiai.

Kalnų Karabachas yra atsiskyręs Azerbaidžano regionas, kuriame gyventojų daugumą sudaro etniniai armėnai. Regionas 1991-aisiais atsiskyrė nuo Azerbaidžano. Tarptautinės teisės požiūriu regionas priklauso Azerbaidžanui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Jiems geriau zinot kiek zuvo...

Žilvinas Ručys

Panaudojant rusiškas raketas

Klara

O kiek ukrainiečių išžudė šitas fašistas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS