V. Putinui – oligarchų kirtis: geriau jis mirtų, nei naikindamas Ukrainą sunaikintų Rusiją | Diena.lt

V. PUTINUI – OLIGARCHŲ KIRTIS: GERIAU JIS MIRTŲ, NEI NAIKINDAMAS UKRAINĄ SUNAIKINTŲ RUSIJĄ

  • 0

Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinkai nebuvo pranešta, kad jis planuoja plataus masto invaziją į Ukrainą. Dabar Rusijos elitas svarsto, kaip tai užbaigti, skelbia UNIAN.

Tai interviu Dmitrijui Gordonui  kalbėjo „Bellingcat“ vadovas, tiriamasis žurnalistas Christo Grozevas.

„Net Sergejus Lavrovas tikėjosi, kad tai bus tik grasinimas karu – tik Luhansko ir Donecko respublikų paėmimas. Jis pats buvo šokiruotas, kai sužinojo, kad tai bus tikras karas“, – kalbėjo Ch. Grozevas.

Tai jis teigė sužinojęs iš šaltinio, artimai pažįstamo su Rusijos užsienio reikalų ministro S. Lavrovo dukra.

Anot jo, būtent dėl ​​to, kad V. Putinas neįspėjo aplinkos apie planus, jaučiamas šių asmenų netikrumas viešai pasisakant apie invaziją.

„Todėl ir matome tokius kai kurių žmonių veidus. Pavyzdžiui, Dmitrijus Peskovas – jį sunku pavadinti dvasingu žmogumi ir pasakyti, kad jis tiki tuo, ką sako. Mes to dar nematėme. Deja, elitas labai bijo“, – įsitikinęs žurnalistas.

Ch. Grozevo teigimu, elitas dar nėra pasiruošęs pasipriešinti Rusijos prezidentui.

„Neseniai su kolegomis klausėmės V. Putinui labai artimo oligarcho įrašo, kuris kitam oligarchui sakė, kad geriau jis mirtų nuo ligos, nes naikindamas Ukrainą jis sunaikins ir Rusiją. Taip jie galvoja bei svarsto, kaip tai užbaigti“, –  pasakojo „Bellingcat“ vadovas.

Gairės: karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, ologarchai, mirtis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS