V. Zelenskio kalbos išklausęs S. Lavrovas pradėjo kliedėti | Diena.lt

V. ZELENSKIO KALBOS IŠKLAUSĘS S. LAVROVAS PRADĖJO KLIEDĖTI

  • 0

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas taip pat klausėsi virtualaus Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kreipimosi Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikime, o paskui pareiškė daugybę dažnai išsakytų, bet nepagrįstų kaltinimų, rašo thestraitstime.com.

Šios kalbos buvo vienos iš svarbiausių antradienį Indonezijoje, Balyje, prasidėjusioje pirmojoje G-20 susitikimo sesijoje.

V. Zelenskis savo kreipimesi prašė paramos iš G-19 valstybių. Taip jis pavadino G-20 nares eliminuodamas Rusiją.

S. Lavrovas, viršūnių susitikime dalyvaujantis vietoje Rusijos prezidento Vladimiro Putino, taip pat pasisakė, tačiau savo kalboje pabrėžė, kad turi atkirtį V. Zelenskiui.

Jis pakartojo V. Putino argumentus, sakydamas, kad vasario 24 dieną prasidėjusi invazija į Ukrainą yra kova su neonaciais, nors Kremliui nė karto taip ir nepavyko įrodyti savo teiginių. Rusijos užsienio reikalų ministrui kalbant salė neištuštėjo. Tai galima pavadinti tam tikra okupantų valstybės retorine pergale. Tačiau spėjama, kad žmonės tiesiog tvardėsi, nes jau pavargo nuo devintą mėnesį vykstančio karo.

Tuo tarpu, anksčiau, išreikšdami pasipiktinimą, Ukrainos sąjungininkai per tarptautinius susirinkimus, kuriuose kalbėjo Rusijos atstovai, dažnu atveju išeidavo iš salės, nesulaukę pasisakymų pabaigos.

Gairės: g-20, Sergejus Lavrovas, karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS