V. Zelenskis įspėja dėl branduolinės katastrofos: Rusija – dar pavojingesnė nei Sovietų Sąjunga | Diena.lt

V. ZELENSKIS ĮSPĖJA DĖL BRANDUOLINĖS KATASTROFOS: RUSIJA – DAR PAVOJINGESNĖ NEI SOVIETŲ SĄJUNGA

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įspėjo tarptautinę bendruomenę dėl naujos branduolinės katastrofos, panašios kaip 1986 metais Černobylyje.

Rusija yra teroristinė valstybė, kuri įkaite laiko ir šantažui naudoja Zaporižios atominę jėgainę, sakė jis ketvirtadienį vaizdo ryšiu kreipdamasis į Kopenhagoje vykstančios Ukrainos donorų konferencijos dalyvius. Rusija, anot V. Zelenskio, šiandien yra dar ciniškesnė ir dar pavojingesnė nei Sovietų Sąjunga, kuri kadais norėjo nuslėpti Černobylio branduolinę katastrofą.

„Turime apsaugoti Europą nuo šios grėsmės“, – kalbėjo V. Zelenskis.

Zaporižia yra ne tik didžiausia Europos branduolinė elektrinė, bet ir trečia didžiausia planetoje. Reakcija į Rusijos veiksmus esą turi būti visapusiška. Ukrainai gynybai reikia maksimumo ginklų ir amunicijos.

„Niekam nereikia naujos katastrofos“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Ukrainos sąjungininkai iš Šiaurės Europos konferencijoje pranešė, kad Ukrainos gynybai reikia ginklų ir sviedinių, pakankamai finansų. 

„Mūsų ir visų ateities laisvų žmonių pareiga – padaryti viską, kas įmanoma, kad sustabdytume Rusiją, užtikrintume jos pralaimėjimą šiame kare ir užtikrintume, kad jokia kita valstybė nepakartotų šio teroro“, – teigė V. Zelenskis.

Donorų konferencijoje Kopenhagoje kalbama apie ginklus, karių apmokymą ir pagalbą Ukrainai likviduojant minas. Joje dalyvauja 26 šalių atstovai.

 

 

 

Gairės: Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje, Rusijos grėsmė, branduolinė grėsmė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS