V. Zelenskis: kas man svarbiausia ir kodėl? | Diena.lt

V. ZELENSKIS: KAS MAN SVARBIAUSIA IR KODĖL?

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įvardijo, kas šiuo metu svarbiausia, kai Rusijos kariai negailestingai niokoja jo valdomą šalį, ir neslėpė – situacija Donbase yra labai sudėtinga.

„Kas man svarbiausia ir kodėl? Nežinau, ar dabartiniai už savo laisvę kovojantys valstybių prezidentai kada nors atsakė į šį klausimą. Bet mano atsakymas Stanfordo universiteto studentams buvo: ginklai, sankcijos, finansai, viso Rusijos turto blokavimas ir konfiskavimas, teisingas tribunolas visiems karo nusikaltėliams, atnaujinta efektyvi saugumo architektūra, kuri užkirs kelią naujiems karams pasaulyje. Ir žinoma – visiškas taikos atkūrimas mūsų šalyje“, – vėlyvoje penktadienio vaizdo žinutėje feisbuke kelbėjo V. Zelenskis.

Jis taip pat teigė, kad  situacija Donbase, kaip ir prognozuota, yra labai sudėtinga. „Okupantai bando pasiekti tikslus, kuriuos tikėjosi pasiekti per pirmąsias dienas po vasario 24-osios – bent iki šimtosios karo dienos Štai kodėl jie sutelkė maksimalią artileriją, maksimalias atsargas į Donbase. Yra ir raketų smūgiai, ir aviacija. Saugome savo žemę taip, kad įgalintume dabartinį gynybos resursą, ir darome viską, kad jį sustiprintume“, – sakė Ukrainos prezidenatas.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Rusijos kariai, tikslai, Ginkluotė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS