V. Zelenskis: regime pasiruošimą svarbiems mūšiams, kurie gali būti lemiami | Diena.lt

V. ZELENSKIS: REGIME PASIRUOŠIMĄ SVARBIEMS MŪŠIAMS, KURIE GALI BŪTI LEMIAMI

  • 0

Visų pirma tai priklauso nuo Ukrainos kariuomenės stiprumo, ginklų tiekimo Ukrainai ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino noro „žengti toliau“, Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio žodžius praneša Unian.

Ukrainos prezidentas pasakė, nuo ko priklausys tolesni Rusijos kariuomenės veiksmai ir priešo puolimo kryptys.

Tai jis paskelbė per brifingą po susitikimo su Austrijos kancleriu, atsakydamas į klausimą, kokie bus tolesni Rusijos Federacijos planai pulti Charkovą, Donbasą ir pietų Ukrainą, nes, įvairių agentūrų duomenimis, priešas planuoja pulti ir Charkovą, ir Donbasą, ir Ukrainos pietus.

Svarbiausia, kad būtume pasirengę bet kurioje iš šių sričių.

„Tai priklauso nuo to, kokie stiprūs esame. Priklauso nuo to, kaip greitai mūsų partneriai apsirūpins ginklais, nuo to, kiek Rusijos Federacijos lyderis yra pasirengęs žengti toliau. Dėl daugelio dalykų. Tik... pirmiausia viskas priklausys nuo mūsų ginkluotųjų pajėgų, todėl svarbiausia, kad būtume pasirengę bet kurioje iš šių sričių“, – sakė valstybės vadovas.

Kaip anksčiau pranešė Unian, Ukrainos kariai Donbase atrėmė septynias priešo atakas ir sunaikino devynis tankus bei 12 transporto priemonių.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Vadimas Denisenka anksčiau teigė manantis, kad okupantai gali bandyti vėl šturmuoti Kijevą ir Odesą. 

Keturiasdešimt penktoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Laukia įtemptos kovos

Ukrainos prezidentas taip pat pabrėžė, kad kovos šalies pietuose ir rytuose bus įtemptos, tačiau Ukraina tiki savo pergale. V. Zelenskis pareiškė, kad Ukraina yra pasirengusi kovoti ir derėtis su Rusija.

„Esame pasirengę kovoti ir lygiagrečiai ieškoti, kaip užbaigti šį karą diplomatijos būdu. Tačiau rytuose ir pietuose regime telkiant ginklus, įrangą ir karius, kurie rengiasi užimti dar dalį mūsų teritorijos. Deja, regime, pasiruošimą svarbiems mūšiams, kurie, kai kurių nuomone, bus lemiami“, – teigė jis, turėdamas omenyje numatomą Rusijos puolimą.“, – sakė prezidentas.

Pastarąjį kartą Rusijos ir Ukrainos derybininkai asmeniškai susitiko kovo 29 dieną, o Ukrainos derybininkai, kaip teigiama, pareiškė esantys pasirengę patvirtinti neutralumo statusą mainais už saugumo garantijas iš trečiųjų šalių.

Gairės: Volodymyras Zelenkis, karas Ukrainoje, karas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS