V. Zelenskis tvirtina, kad Lenkijai smogusi raketa yra Rusijos | Diena.lt

V. ZELENSKIS TVIRTINA, KAD LENKIJAI SMOGUSI RAKETA YRA RUSIJOS

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pareiškė, kad Lenkijoje nukritusi ir dviejų gyvybių pareikalavusį sprogimą sukėlusi raketa yra Rusijos.

„Neabejoju, kad tai nėra mūsų raketa, – pareiškė jis per televiziją. – Manau, tai buvo Rusijos raketa, remiantis mūsų kariuomenės pranešimais.“

V. Zelenskio žodžiai prieštarauja Lenkijos ir NATO pareiškimams, kuriuose nurodoma, kad sprogimą greičiausiai sukėlė Ukrainos oro gynybos raketa, paleista siekiant apginti Ukrainos teritoriją nuo Rusijos sparnuotųjų raketų atakų.

V. Zelenskis pareiškė, jog Kyjivas nėra matęs įrodymų, kad raketa yra ukrainietiška, ir pridūrė, jog yra būtina, kad Ukraina dalyvautų šio incidento tyrime.

Rusija antradienį surengė daugybę raketų atakų prieš Ukrainą ir šios šalies civilinę infrastruktūrą, bet tvirtina, kad nėra atsakinga už sprogimą Lenkijos teritorijoje, privertusį nuogąstauti, kad konfliktas galėtų išplisti.

Per sprogimą Pševoduvo kaime netoli Ukrainos sienos žuvo du žmonės.

V. Zelenskis ragina Kiniją neremti Rusijos

Ukrainos prezidentas trečiadienį paragino Kiniją neremti Rusijos, Maskvai tęsiant puolimą provakarietiškoje kaimyninėje valstybėje.

„Mums yra svarbu, kad Kinija nepasirinktų Rusijos pusės“, – pareiškė ukrainiečių lyderis.

Jis pridūrė neprieštaraujantis pasauliui, kuriame dominuotų Kinija ir Jungtinės Valstijos.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje, raketa Lenkijoje, sprogimas Lenkijoje, raketa
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS